Delfinariul de la Constanta risca sa ramana fara dresori pentru Chen-Chen si Ni-Ni. Nemultumiti de salariile mici, oamenii vor sa plece

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:57

Oamenii sunt nemultumiti de salariul mult prea mic pentru vechimea pe care o au si vor sa plece in strainatate.

Doamna Dorina este dresor de aproape 20 de ani. Face de 3 ori pe zi exercitii cu cei doi delfini de la Delfinariu. Ii place foarte mult ceea ce face mai ales ca Chen-Chen si Ni-Ni o asculta: „ E o meserie foarte frumoasa, dupa parerea mea, ce ma tine pe loc este dragostea de animale ”.

Dragostea pentru animale nu le tine, insa, de foame dresorilor, asa ca, din sapte au ramas doar doi.

Restul au plecat peste hotare unde primesc salarii mult mai mari. „ Aici castiga 200 de euro, in Lituania castiga 600 de euro. In Grecia, 1500 de euro, Italia, deja 2000, in San Diego, California poate lua si 6000 de dolari ”, recunoaste directorul delfinariului.

##VIDEO131466##

Seful de sectie are o explicatie pentru salariile mici: „ Antrenorii sunt incadrati ca artisti de circ, deci incadrarea in cor este intr-o anumita zona de salarizare.

Ei sunt platiti la maximum!
”. Adica 1000 de lei pe luna, indiferent de sezon.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din cauza salariului, cei doi dresori s-au decis si ei sa plece.

Intre timp, conducerea Delfinariului cauta sa faca angajari, insa, degeaba. Ca sa dresezi delfini, trebuie sa cunosti anumite lucruri: „ Trebuie sa stii de unde vin, ce varsta au, ce mananca, ce le place, ce nu le place, ca sa poti sa dresezi. Altfel, daca nu stii lucrurile acestea, mai bine nu te apuci.

Reprezentantii asociatiei Litoral-Delta Dunarii au aflat despre situatia dresorilor de la Delfinariu si vor sa le schimbe complet grila de salarizare.

Doar, doar ii vor convinge sa nu plece. Ramane de vazut daca initiativa va avea si succes.