Delfinii, marul DISCORDIEI in Parlament. Deputatul Remus Cernea vrea legi pentru indragitele mamifere!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:06

Ati crezut ca este doar o gluma propunerea deputatului Remus Cernea de a declara delfinii, persoane non-umane?

Ei bine, chestiunea este cat se poate de serioasa! Legea a ajuns pe masa senatorilor! Au avut sau nu efectul scontat argumentele folosite de Remus Cernea pentru a-si convinge colegii din Comisia de Mediu sa dea un raport favorabil proiectului sau de lege?

Pe senatori nu i-a sensibilizat pledoaria deputatului care ii vede pe delfini drept egalii omului pe Pamant! „ Sunt convins ca vom fi cu totii ridiculizati ”, crede senatorul PSD, Aurel Ionita, daca aceasta lege va trece.

Dar, Remus Cernea nu renunta cu una, cu doua! Ba, chiar propune un ultim exercitiu de imaginatie:

Daca in acest moment aterizeaza pe planeta o specie extraterestra, instinctiv o vom considera cu drepturi, gratie inteligentei ei ”. Raspunsul, insa, este pe masura imaginatiei deputatului! „ Prin astfel de initiative legislative trecem de la o extrema la alta, trebuie sa pastram un echilibru! Nu poate fi declarata constitutional prin declararea delfinului ca persoana non-umana ”, a afirmat senatorul Silistru Doina.


##VIDEO110138##

Senatorii din Comisia de Mediu sunt sustinuti si de specialistii de la delfinariul din Constanta: „ Este o inteligenta dezvoltata, sociala, poate mai scazuta decat a cainelui, a elefantului, a sobolanului, sunt specii mai inteligente decat delfinii ”, afirma Adrian Bilba.

Asa ca, in final, Remus Cernea a trebuit sa primeasca de la Comisia de Mediu din Senat vesti care il vor intrista: raport negativ.
Dar speranta moare ultima: Remus Cernea spera ca in plenul Senatului rezultatului votului va fi altul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.