Delia Matache suferă de sindromul Peter Pan, o afecțiune caracterizată prin refuzul maturizării! Cu ce alte afecțiuni a fost diagnosticată artista

Autor: Diana Ghita

Ce se întâmplă cu Delia Matache

Sursa: Facebook Delia

Recent, Delia Matache a făcut declarații publice în legătură cu numeroasele afecțiuni care îi dau bătăi de cap, iar toate acestea au fost explicate în cadrul emisiunii „Follow us!”.

În ediția de joi, 30 mai, a show-ului de la Kanal D2, prezentatoarele, Ilinca Vandici și Teo Trandafir au ales să vorbească pe baza dezvăluirilor făcute de Delia Matache, în repetate rânduri, referitoare la tulburările neurologice cu care se confruntă.

Cum se manifestă sindromul Peter Pan, de care suferă Delia Matache

Cântăreața a povestit, fără nicio reținere, în mai multe interviuri, că suferă de sindromul Peter Pan, ADHD, anxietate și misofonie.

Aceasta din urmă caracterizată drept o sensibilitate la anumite frecvențe de sunet.

„Asta-i o chestie nasoală, pentru că în momentul în care frecvențele tale din cap percep o anumită frecvență, care vine în contradicție cu ceea ce ai tu în cap, poți deveni chiar agresiv, confuz. Deci sunetele pe care cel care suferă de misofonie le poate percepe au o anumită limită, noi putem să ascultăm orice, ei nu”, a

explicat Teo Trandafir, la „Follow us!”.

Însă, cea mai inedită dintre problemele Deliei este sindromul Peter Pan. Oamenii diagnosticați cu acest complex refuză să se maturizeze și preferă să-și păstreze comportamentul copilăriei, fără să își asume responsabilitățile care vin la pachet cu viața de adult.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem.

Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat”, explica artista, în urmă cu ceva timp, în mediul online.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Cât de grave sunt celelalte afecțiuni cu care a fost diagnosticată Delia Matache

Deși „Peter Pan” este catalogat drept un sindrom, Teo Trandafir nu consideră că acesta are potențialul de a afecta viața de zi cu zi a oamenilor, ci din contră, este de părere că îi ajută să depășească mai ușor diversele problemele și provocări pe care le întâmpină.

„Mi se pare o tinerețe fără bătrânețe absolut benefică sănătății, mai bună decât îmbăiatul în gheață.

Să rămâi tânăr pe dinăuntru, că pe tine, până la urmă, toate problemele te lovesc ca pe un copil, te prind nepregătit, dar treci peste ele”, a spus prezentatoarea de la „Follow us!”.

De asemenea, acest complex i s-a părut o problemă comună și Ilincăi Vandici, la fel ca anxietatea și ADHD-ul, cu care numeroase persoane se confruntă în ziua de azi: „ Nu e ceva ce ar trebui să ne sperie.

Într-adevăr, ar trebui să ne controlăm, să luăm tratamente”.

Nici Delia Matache, în momentul în care a vorbit despre aceste probleme neurologice, la podcastul lui Gojira, nu s-a arătat extrem de afectată de ele, ci a explicat că doar îi dau anumite stări: „Noaptea, când oamenii dorm, eu mai fac câte ceva. Eu nu dorm. Sunt bolnăvioară, sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, astfel nu sunt împlinită sufletește”.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.