DELICII cu peste de la Marea Neagra. Rulouri de biban cu legume

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:07

Nu stiti ce sa gatiti? Colegii mei de la malul marii au aflat secretul unei retete delicioase: rulou de biban pe pat de salata mediteraneana.

Un preparat usor si sanatos, dar mai ales teribil de gustos! Ce bors pescaresc, plachie ori pastrav la gratar?! Prima dezlegare la peste din postul Pastelui va poate aduce pe masa nu doar preparate clasice, ci si ceva special. Asa ca lasati fumul si ceaunul, pentru rulouri fine din biban gustos de Marea Neagra!

Ingredientele sunt: legume, dovlecel, vinete, ardei color, rosii cherry, salata, rucolla si peste, evident.

Filetarea bibanului trebuie facuta cu mare atentie. Luati un cutit ascutit si faceti o taietura de la inotatoare, pana la coloana. Apoi, mai taiati o data, de data aceasta dinspre coada spre fata, folosind ca ghid inotatoarea dorsala.

##VIDEO135074##

Postul e post si trebuie tinut dupa cum e randuit: asa ca luati de bun sfatul bucatarului si mancati pestele proaspat cu legume sanatoase. Puneti apoi o tigaie pe foc, la incins, adaugati putin ulei de masline si aruncati la calit legumele taiate julienne.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Dupa ce ati calit legumele, faceti rulourile de peste. Carnea trebuie prinsa perfect intr-o tepusa pentru frigarui. Odata ce rulourile s-au rumenit, lasati-le la odihnit pe un pat din salata. Placerea gatitului se vede la final si se simte de la prima imbucatura! Daca va e pofta, incercati rulourile de biban si, vorba traditiei, o sa va simtiti ca pestele in apa tot anul.

 

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?