Delicii de toamna! Zacusca de ciuperci, buna de te lingi pe degete

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 oct 2020, 19:20

In gospodariile maramuresencelor pregatirea conservelor pentru iarna este in toi. Tanti Ani s-a apucat de facut zacusca de ciuperci, ardei, asezonata cu suc de rosii.

Pare simplu, dar nu-i deloc asa. Pentru ca zacusca sa reziste toata iarna, in camara, ingredienetele trebuie alese pe sparanceana. Pentru zacusca de ciuperci, nu doar calitatea ingredientelor conteaza, ci si cantitatea. Prima data se taie ciupercile de padure si se pun ardeii la copt pe plita, la foc de lemne.

In timp ce hribii se rasfata in ulei, pe plita, tanti Ani pregateste o alta tigaie unde va cali ceapa.

Pana cand ceapa devine aurie in tigaie, tanti Ani curata ardeii copti. Apoi ii toaca impreuna cu gogosarii. Este un alt sceret pe care femeia l-a invatat in timp. Legumele, astfel tocate se fac mai repede, iar zacusca va fi mai consistenta si mai cremoasa.

Compozitia se lasa la fiert pana cand uleiul iese la suprafata si, abia, apoi se adauga ciupercile gata calite. Dupa ce au fost puse toate ingredientele, zacusca se lasa sa fiarba la foc domol si cand este gata se pune in borcane.
Dupa o zi de munca, tanti Ani este mandra! A mai reusit sa puna in camara cu bunatati si cateva borcane cu zacusca de ciuperci.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

##VIDEO83716##