Democrații au obținut o victorie uriașă în Senatul american. Aceștia au o reușită importantă în Nevada

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 13 aug 2023, 00:50

Democrații au obținut o victorie uriașă în Senatul american. Aceștia au o reușită importantă în Nevada

Sursa: pexels

Democrații au obținut o victorie uriașă în Senatul american, în această dimineață, 13 noiembrie. Catherine Cortez Masto, senatoarea democrată în funcție, a câștigat cursa din Nevada.

Democrații au obținut victorii importante în Nevada și în Arizona, motiv pentru care nu mai au nevoie și de o altă victorie pentru a putea să își păstreze majoritatea tehnică din Senat.

Democrații au înregistrat o victorie importantă, în Statele Unite ale Americii

Aceștia aveau nevoie de 50 de voturi, cu votul decisiv al vicepreședintei Kanala Harris. Mai mult decât atât, democrații au, în continuare, șansa de a câștiga mandatul în lupta pentru Georgia, acolo unde, pe data de 6 decembrie, va avea loc un al doilea tur.

În această situație, preferatul publicului pare să fie Raphel Warnock, ce se luptă împotriva republicanului Herschel Walker.

În acest fel, democrații reușesc să păstreze camera superioară a Congresului și continuă să dea dovadă de competitivitate și în ceea ce privește camera inferioară. Mai mult decât atât, democrații au reușit să înregistreze unul dintre cele mai bune rezultate în ceea ce privește alegerile intermediare, din 2002 încoace.

Citește și: Războiul cipurilor! Cine castiga intre SUA vs China în acest domeniu?

De asemenea, republicanii au luat în calcul și posibilitatea de a se confrunta cu „valul roșu”, adică o majoritate covârșitoare în Cameră și în Senat, dar vor trebui să se mulțumească doar cu o majoritatea de doar câteva locuri în Camera Reprezentanților.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Ne simțim foarte bine acolo unde suntem, iar eu știu că sunt un optimist irecuperabil, am înțeles încă de la bun început și nu mă surprinde deznodământul, sunt foarte mulțumit”, a declarat Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, după ce a fost informat în legătură cu faptul că partidul său va păstra majoritatea la Senat.

De asemenea, acesta a mai precizat și faptul că, dacă partidul va obține și mandatul din Georgia, lista de obiective urmează să fie mai ușoară.

Majoritatea de la Senat are un rol foarte important

Majoritatea de la Senat este majoritatea care își exprimă acordul pentru numirea președintelui în sistemul de justiție, mai ales atunci când vine vorba de judecătorii de rang inferior, dar și când vine vorba de Curtea Supremă.

Mai mult decât atât, fără acordul Senatului, nu se pot face numirile în cabinetul Statelor Unite ale Americii, iar orice majoritate obținută îi oferă lui Joe Biden șansa ca fiecare schimbare să se facă mai rapid.

Citește și: Elon Musk apără concedierile la Twitter! Ce a spus presedintele SUA?

De asemenea, politicile de politică externă ale președintelui Statelor Unite ale Americii sunt aprobate de către Senatul american, dar și tratatele, mandatele de ambasadori și este și camera care alege vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, în cazul în care, în urma alegerilor, are loc un blocaj.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.