Denis a murit la 7 luni, după ce medicul ar fi spus că are roșu în gât. Părinții copilului vor dreptate. Care a fost, de fapt, cauza decesului? 

Author: Diana Tilă
Actualizat: 16 sep 2023, 08:00

Tragedie pentru o familie din România, care și-a pierdut bebelușul de doar șapte luni. Care a fost cauza decesului? 

Un băiețel de doar șapte luni s-a stins din viață la câteva ore după ce a fost diagnosticat la spital cu roșu în gât și trimis acasă. Părinții copilului sunt devastați.

Citește și: O mamă din Maramureș și-a găsit bebelușul mort, deși, la spital, cu doar câteva zile înainte, medicii i-au spus că nimic nu este grav

Denis a murit la 7 luni, după ce medicul ar fi spus că are roșu în gât. Părinții copilului vor dreptate. Care a fost, de fapt, cauza decesului? 

În ultima perioadă, mai mulți copii au ajuns la medic cu viroze. Unii dintre ei, din păcate, s-au stins din viață la vârste foarte fragede.

Săptămâna aceasta au fost două cazuri de bebeluși morți în condiții suspecte la Maramureș.

Cu toate că autoritățile fac anchete în spitale, Ministrul Sănătății nu știe nimic despre valul de decese la copii.

Claudia Chirana, mama lui Denis, a mărturisit că și-a dorit foarte mult un copil, dar acum nu se mai poate bucura de el: "Mi l-am dorit din tot sufletul și nu am putut să mă bucur de el."

Mama micuțului este răpusă de durere, după ce şi-a pierdut fulgerător copilul.

Denis avea doar 7 luni și începuse să facă primii pași. Din senin, a lovit nenorocirea. 

Citește și: Un bebeluș a fost lăsat să moară în garaj. Părinții lui se certau pentru că nu ar fi avut intimitate suficientă

Claudia Chirana, mama copilului: "De Sfântul Andrei, copilul a început să se simtă foarte rău, să îmi vomite, să îmi facă temperatură și diaree.

M-am panicat foarte tare, nici nu mai putea să respire."

Speriați, părinții au chemat ambulanța și au mers la spital, la Oltenița. Au sperat că medicul le va face repede bebelușul bine. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Claudia Chirana, mama copilului:" A spus că nu are nimic copilul. Mi l-a consultat, mi-a spus că inimioara este bine, plămânii la fel, mi l-a consultat la burtă.

Scăzuse din greutate, mi-a zis că îi face asistenta un antibiotic în picior, pe urmă vă scriu o rețetă și plecați acasă.  Mi-a spus că are un roșu în gât.  Mi-a spus că dacă era cazul îl interna şi l-am întrebat de 5 ori. Sigur? Sigur. În caz de ceva vi-l internăm."

Tânăra mămică a plecat acasă, doar cu o rețetă pentru tratament, dar peste noapte starea lui Denis s-a agravat.

Disperați, părinții au chemat din nou salvarea. 

Claudia Chirana, mama copilului:  "Avea temperatura 40 și mâinile de la cot în jos erau reci și corpul de la burtă în sus ardea. Am sunat la salvare, după 30 de minute a venit salvarea."

În dimineața zile de 1 decembrie, Denis a fost dus în stare foarte gravă, cu ambulanța, în camera de gardă a spitalului municipal din Oltenița. Din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru el.

Bunică: "Ca bunică, eu îmi doresc să nu mai facă și la altă lume tot la fel. Eu consider că e de vină și asistenta de pe salvare, și medicul."

Citește și: Părinții unui bebeluș bolnav refuză să primească sânge de la persoanele care sunt vaccinate. Viața copilului depinde de operație

Spitalul are altă variantă a tragediei: "Bebelușul a venit cu simptome digestive, scaune mai accelerate, cel puțin așa reiese până în momentul de față." 

Manager spital: "Spitalul are o anchetă internă în desfășurare după care vom lua măsurile pe care ne obligă legislația în vigoare." 

Mihai Craiu, medic pediatru:" Cred că s-a mers mult prea târziu la spital și nu neapărat diagnosticul inițial a fost o problemă, ci un organism fragil la o vârstă mică și temporizată intervenția."

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.