Denis Matros, despre succesul in mediul online: "Am muncit si lucrurile au venit de la sine"

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 06 mar 2024, 02:05

Denis Matros, despre succesul in mediul online

Denis Matros este unul dintre cei mai cunoscuti creatori de continut, influenceri, Social Media Specialist si, mai nou, "profesor" de... online. Succesul nu l-a schimbat, desi este recunoscut pe strada. In fiecare zi isi doreste sa ofere publicului sau continut variat, util si de calitate.

Citește și: Rux și Opulență, o autoare de succes. Câștigătoarea „Bravo, ai stil! Celebrities” și-a lansat cea de-a doua carte: „Știu că nu sunt un autor e beletristică”

Denis Matros, despre succesul in mediul online: "Am muncit si lucrurile au venit de la sine"

Recent, Denis Matros a deschis Academia de TikTalk unde ofera cursuri celor care doresc sa isi construiasca o cariera de succes in mediul digital.

"Este un proiect de suflet pe care l-am demarat acum aproape doua luni, pentru ca doresc sa ofer din experienta mea celor care-si doresc sa aiba succes in online.

Este o sursa utila celor la inceput de drum, pentru ca au ocazia sa invete cum sa isi construiasca un cont de succes, cum pot deveni influenceri in mediul online si cum pot face bani din TikTok. Cursurile sunt sustinute online, cursantii acceseaza tutoriale video si participa la ore pe canalul de discord al Academiei, unde le-am pregatit multe alte surprize",
a subliniat Denis Matros.

Celebrul influencer si-a construi un renume in Social Media si a reusit sa adune in jurul sau o comunitate de peste jumatate de milion de fani. Spune ca nu este usor sa castigi increderea publicului, sunt necesare atat investitii financiare, dar mai ales creativitate, pentru a ramane in topul preferintelor, atat in randul clientilor cat si ale publicului.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Care este motivul pentru care videoclipurile de pe Instagram au rămas fără muzică. Tot mai multe schimbări apar pe rețelele sociale

"Pentru inceput sunt suficiente un telefon decent si un ring light care nu este scump. Cine isi doreste sa devina un influencer de succes, care sa ofere un continut de calitate, atunci trebuie sa investeasca in aparatura performanta.

Sfatul meu, insa, ca tinerii care isi doresc o astfel de cariera sa inceapa cu investitii mici, sa porneasca la drum cu pasi mici. Cand vor incepe sa castige bani din ceea ce fac, pot reinvesti astfel incat sa ofere continut din ce in ce mai bun calitativ. Important este sa stie de la inceput ca profesia de influencer are si avantaje si dezavantaje. Un avantaj este acela ca iti gestionezi timpul si proiectele cum doresti, poti comunica intr-un stil propriu, poti da frau liber imaginatiei si creativitatii.
Reversul medaliei este hate-ul din online pe care trebuie sa inveti sa il gestionezi in timp. In acelasi timp trebuie sa fii atent la ceea ce spui, pentru ca un lucru spus gresit poate distruge peste noapte o reputatie creata in ani de munca sustinuta, pentru ca in spatele unei postari este multa munca si creativitate"
, a adaugat Denis Matros care ii sfatuieste pe cei la inceput de drum sa aiba incredere in ei si sa trateze cu seriozitate aceasta noua profesie, care le va aduce beneficii, atat de notorietate cat si financiare.

"Se poate trai decent in Romania din aceasta profesie, daca esti serios, constant si profesionist. Nu pot spune o suma exacta, pentru ca fiecare influencer are comisioane diferite. Totul depinde de numarul de urmaritori si de brandul care doreste sa promoveze pe contul lui un anumit tip de continut. Un clip la un influencer poate costa 500 de euro, in timp ce la altul poate fi 1000 de euro. Dar sunt multi factori care contribuie la acest cost. Pentru ca un influencer bun are in spate o adevarata echipa de management si costurile finale sunt altele dupa ce plateste colaboratorii, taxele".

Denis Matros este originar din Cluj si a renuntat la cursurile Facultatii de Inginerie Economica Industriala a Universitatii Politehnica pentru a-si urma pasiunea pentru crearea de continut digital, pasiune care i-a devenit si profesie.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.