Deplasare tare pentru Manchester United, în Europa League. Reușesc “diavolii” să continue seria bună?

Author: Ana Filip
Actualizat: 22 sep 2022, 16:34

Sub comanda olandezului Erik ten Hag, Manchester United a avut un început de sezon slab, însă ultimele partide au propus un reviriment de excepție, în campionat. United a adunat 4 victorii consecutive în Premier League și se află pe poziția a șasea a campionatului, la 6 puncte în urma liderului Arsenal, cu un meci restant. Pentru ten Hag, obiectivul este unul clar: clasarea în top 4 în Premier League.

Pe de altă parte, olandezul își dorește și un parcurs cât mai lung în Europa League, încununat chiar cu un succes final în cea de-a doua competiție continentală. United a început parcursul european din 2022 - 2023 cu o înfrângere pe Old Trafford, 0-1 cu Real Sociedad. Apoi, a obținut o victorie clară pe terenul lui Sheriff Tiraspol, scor 2-0. Urmează un duel încins, la Nicosia, cu ultima clasată din grupă. Este United, însă, favorită certă?

Merită un pariu în Europa League pe Manchester United?

Cu legendarul Cristiano Ronaldo trecut pe banca de rezerve, forța ofensivă a lui Manchester United se bazează în Premier League pe Jadon Sancho, Marcus Rashford, Bruno Fernandes și nou-venitul Antony. În Europa League, în schimb, Ronaldo a fost titular la Chișinău, contra lui Sheriff. Mai mult, portughezul a reușit chiar să marcheze din penalty. Nu ar fi surprinzător ca Ronaldo să fie titular și la Nicosia, experiența și valoarea lui fiind incontestabile și foarte importante în meciurile europene ale “diavolilor roșii”.

În defensivă, Manchester United se bazează pe cuplul de centrali Martinez - Varane, în vreme ce benzile sunt acoperite de Malacia și Dalot. Poarta, ca de obicei în ultimii ani, este închisă de David De Gea. Nici Christian Eriksen nu trebuie ignorat de pe lista argumentelor pro-United, în partida de la Nicosia. Danezul revenit în mod miraculos, după stopul cardiac pe care l-a suferit pe parcursul Euro 2020, este într-o formă remarcabilă în acest sezon.

De cealaltă parte, ciprioții nu au avut deloc un start bun în Europa League. Ei au fost învinși pe teren propriu de Sheriff Tiraspol, scor 0-3, și au pierdut și pe arena lui Real Sociedad, scor 1-2. În campionat, Omonia a început sezonul cu două înfrângeri și două egaluri, ocupând un dezamăgitor loc 8. În aceste condiții, pare greu de crezut că ciprioții vor putea să îi încurce pe cei de la Manchester United, chiar și pe teren propriu.

Singurul argument al Omoniei constă în atmosfera excelentă pe care suporterii săi o pot crea. Având în vedere experiența jucătorilor de la Manchester United, precum și valoarea lor net superioară, prin comparație cu cea a ciprioților, Manchester United este favorită clară în duelul din Europa League. Un pariu Europa League pe Omonia Nicosia - Manchester United te poate ajuta să îți rotunjești veniturile. Englezii sunt favoriți cerți, în viziunea bookmakerilor, cu o cotă de 1,23 pentru un succes în Cipru. Remiza este cotată cu 6,50, în vreme ce victoria gazdelor are cota 12,50. 

Cotele se pot modifica până la ora disputării partidei, însă este cert că United este favorită clară pentru duelul care se va disputa în data de 6 octombrie. 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.