Alaturi de alte 21 de persoane din judetul Galati, fostul deputat PDL facea afaceri profitabile in domeniul imobiliar. Singura problema: erau ilegale, spun anchetatorii. Din cercetarile de pana acum ale DIICOT-ului, reteaua avea un sistem de actiune foarte bine pus la punct.
Membrii gruparii localizau terenuri sau locuinte aflate in zone centrale din Galati, majoritatea fiind confiscate de stat in urma unor probleme cu legea ale proprietarilor. O data, identificate, membrii retelei isi treceau proprietatile pe numele lor, evident, cu acte false.
La scurt timp dupa terminarea procedurilor, proprietatile astfel "achizitionate" erau scoase la vanzare, la preturi ceva mai mici, pentru a atrage cumparatorii.
Potentialii doritori habar n-aveau de traseul dubios al acestor proprietati. Le cumparau, convinsi fiind ca actele realizate sunt legale. Nu trecea mult pana sa descopere ca fusesera trasi pe sfoara. Practic, cumparasera ceva pentru care nu aveau nicio dovada veridica de proprietate.
Reteaua imobiliara a fost urmarita de procurori mai bine de un an.
Anchetatorii au executat filaje, au interceptat convorbiri si au primit nenumarate plangeri. Concluzia: mai bine de un milion de euro au intrat in buzunarele membrilor retelei. Procurorii presupun ca pentru deputatul Mihail Boldea, realizarea inselatoriilor era destul de facila. Avand cunostiinte bine intemeiate asupra legilor, deputatul lucra si cu ajutorul secretarei sale, fosta grefiera. In urma cerectarilor, se pare ca femeia ar fi falsificat multe dintre sentintele judecatoresti asupra proprietatilor, pentru a pune in posesie cu totul alte persoane.
In Baroul Galati, din care facea parte Mihail Boldea, era privit cu multa consideratie. Acum, la 36 de ani, palmaresul sau numara cazuri grele la activ. Colegii il numisera "copilul minune" al Baroului.
Numele lui Mihai Boldea a mai fost vehiculat si intr-un alt dosar de inselaciune, in 2010. Atunci, prejudiciul era de 150 de mii de euro, dar el a iesit basma curata.