Când se oprește creșterea la băieți? Iată până la ce vârstă mai pot lua în înălțime

,
cresterea la baieti
Iată până la ce vârstă pot crește băieții în înălțime [Sursa foto: canva.com]

CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Descoperă care este vârsta până la care mai pot lua în înălțime băieții, dar și când se oprește creșterea la băieți.


In articol:

CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Este dovedit științific că organismul băieților este diferit de cel al fetelor, motiv pentru care și dezvoltarea acestora se desfășoară după reguli diferite. Iată când se oprește creșterea la băieți și care este vârsta la care se poate produce o creștere spectaculoasă în înălțime.

Când se oprește creșterea la băieți? Tot ce trebuie să știi

CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Fiecare organism este diferit și se poate dezvolta în ritmul său, însă există câteva informații cu caracter orientativ referitoare la creșterea în înălțime. În cazul băieților, se pare că pubertatea începe undeva între 10 și 13 ani și se termină la 18 ani. Dacă în prima parte a pubertății dezvoltarea nu este una spectaculoasă, în foarte multe dintre cazuri, imediat după ce împlinesc 12 ani, la băieți are loc un puseu de creștere accelerată. Practic, până în jurul vârstei de 16 ani, băieții pot lua cel mai mult în înălțime, creșterea putând să ajungă chiar și la 10 centimetri într-un singur an. După acest puseu de creștere accelerată, ritmul scade, astfel că băieții ajung să mai câștige maximum 1-2 cm în decursul unui an.

CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Deși statisticile spun că băieții pot crește pe toată perioada adolescenței, până la vârsta de 18-20 de ani, au existat situații în care creșterea s-a oprit chiar și la 21-22 de ani.

Fiecare organism funcționează după reguli diferite, însă specialiștii spun că în cazul băieților, cea mai mare creștere în înălțime poate avea loc între 13-16 ani, atunci când este considerat vârful pubertății.

CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Toate aceste date au caracter orientativ, având în vedere că la unii băieți pubertatea poate să înceapă mai devreme, în timp ce la alții poate debuta ceva mai târziu.

Citeste si: Desi avea 7 ani fetita ei avea deja sanii neobisnuit de mari pentru varsta ei. Mama s-a ingrijorat si a mers la spital, ca sa vada daca e normal asa ceva. A iesit de acolo plangand! Uite ce i-a spus medicul despre fiica ei

pana la ce varsta cresc baietii
Datale arată că băieții cresc cel mai mult în înălțime între 12 și 16 ani[Sursa foto: pexels]

CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Ce alte modificări apar în timpul pubertății?

Creșterea în înălțime la băieți este doar una dintre modificările apărute în timpul pubertății, însă există o serie de alte modificări prin care organismul acestora trece la pubertate. 

Pe lângă creșterea în înălțime și greutate, băieților li se modifică vocea, apare părul pubian, organele genitale se modifică, apare pilozitatea axilară, facială, dar și la nivelul picioarelor, brațelor și pieptului, musculatura se dezvoltă, iar umerii se lățesc. Toate aceste schimbări apar ca urmare a modificărilor hormonale apărute la nivelul organismului. Mai exact, pubertatea   la băieți este controlată de hipotalamus și glanda pituitară care se găsesc la nivelul creierului.

CREȘTEREA LA BĂIEȚI. În ceea ce privește creșterea în înălțime a băieților, un factor important în acest proces îl reprezintă și genele moștenite de la părinți. Specialiștii sunt de părere că acest factor influențează în proporție de 80% creșterea în înălțime, în timp ce 20% reprezintă factori externi cum ar fi mediul, alimentația sau sportul.

Citeste si: S-a nascut barbat, dar la 13 ani a devenit, fara sa vrea, femeie. Milioane de oameni sufera de acest sindrom necunoscut

 

Citește-ne pe
Citește și:

Până la ce vârstă cresc băieții

Analiză zdrobitoare: criza politică şi inflaţia ridicată impun noi creşteri ale ratei dobânzii

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

E BARBAT in proportie de 95%, insa A NASCUT 2 gemeni. Doctorii spun ca e un MIRACOL!

Alimentatia copilului, importanta pentru o crestere armonioasa VIDEO

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies