CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Este dovedit științific că organismul băieților este diferit de cel al fetelor, motiv pentru care și dezvoltarea acestora se desfășoară după reguli diferite. Iată când se oprește creșterea la băieți și care este vârsta la care se poate produce o creștere spectaculoasă în înălțime.
Când se oprește creșterea la băieți? Tot ce trebuie să știi
CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Fiecare organism este diferit și se poate dezvolta în ritmul său, însă există câteva informații cu caracter orientativ referitoare la creșterea în înălțime. În cazul băieților, se pare că pubertatea
CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Deși statisticile spun că băieții pot crește pe toată perioada adolescenței, până la vârsta de 18-20 de ani, au existat situații în care creșterea s-a oprit chiar și la 21-22 de ani. Fiecare organism funcționează după reguli diferite, însă specialiștii spun că în cazul băieților, cea mai mare creștere în înălțime poate avea loc între 13-16 ani, atunci când este considerat vârful pubertății.
CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Toate aceste date au caracter orientativ, având în vedere că la unii băieți pubertatea poate să înceapă mai devreme, în timp ce la alții poate debuta ceva mai târziu.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
CREȘTEREA LA BĂIEȚI. Ce alte modificări apar în timpul pubertății?
Creșterea în înălțime la băieți este doar una dintre modificările apărute în timpul pubertății, însă există o serie de alte modificări prin care organismul acestora trece la pubertate.
Pe lângă creșterea în înălțime și greutate, băieților li se modifică vocea, apare părul pubian, organele genitale se modifică, apare pilozitatea axilară, facială, dar și la nivelul picioarelor, brațelor și pieptului, musculatura se dezvoltă, iar umerii se lățesc.
CREȘTEREA LA BĂIEȚI. În ceea ce privește creșterea în înălțime a băieților, un factor important în acest proces îl reprezintă și genele moștenite de la părinți. Specialiștii sunt de părere că acest factor influențează în proporție de 80% creșterea în înălțime, în timp ce 20% reprezintă factori externi cum ar fi mediul, alimentația sau sportul.