Descoperă cele 15 state peste care Regele Charles al III-lea este domnitor

Autor: Bianca Vidoi

Descoperă cele 15 state peste care Regele Charles al III-lea este domnitor

Sursa: Facebook The Royal Family

Sâmbătă, 6 mai 2023, a avut loc încoronarea Regelui Charles al III-lea, iar acestea sunt cele 15 state pentru care este domnitor.

Regele Charles al III-lea este noul suveran al Regatului Unit, asta după ce Regina Elisabeta a II-a a decedat după o domnie de șapte decenii, fiind considerată cel mai longeviv monarh. Iată care sunt cele 15 state peste care Regele Charles al III-lea este domnitor.

Citește și: Misterul rochiei purtate de Kate Middleton la încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Care este semnificația ascunsă

Care sunt cele 15 state peste care Regele Charles al III-lea este domnitor

După cele 7 decenii în care Regina Elisabeta a II-a a domnit peste cele 15 state, acum a venit rându Regelui Charles al III-lea să urce pe tron. Încoronarea Regelui Charles al III-lea a avut loc sâmbătă, 6 mai 2023, la Westminster Abbey, astfel acesta a devenit al 40-lea monarh încoronat în această locație. 

Noul suveran al Regatului Unit va domni peste alte 15 state care sunt cunoscute sub numele de Commonwealth Realms, iar cum fiecare stat este independent, Charles al III-lea deține un titlu diferit, însă toate conțin la final și titlul de Șef al Commonwealthului. În cazul Australiei, titlul regal este Charles the Third, by the Grace of God, King of Australia and of His other Realms and Territories, Head of the Commonwealth.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele 15 state peste care Regele Charles al III-lea este somnitor sunt: Canada, Australia, Noua Zeelandă, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Tuvalu, Sfânta Lucia, Belize, Insulele Solomon, Jamaica, Antigua și Barbuda, Sfântul Kitts și Nevis, Sfântul Vincențiu și Grenadinele.

Citește și: Dan Negru, reacție tranșantă după încoronarea regelui Charles al III-lea: „Mai știe cineva?”

Klaus Iohannis a participat la încoronarea Regelui Charles al III-lea 

Klaus Iohannis a fost prezent la încoronarea Regelui Charles al III-lea, ce a avut loc la data de 6 mai 2023, iar anunțul acestuia a venit vineri seara, atunci când a postat o poză în care se afla și Carmen Iohannis, poză ce a fost realizată pe străzile capitalei britanice.

Alături de această poză, Klaus Iohannis a atașat și un mesaj. „Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivitățile prilejuite de încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea, un moment istoric și o celebrare a tradițiilor monarhiei britanice”.

Agenda oficială a preşedintelui Klaus Iohannis pusă la dispoziție de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis a participat vineri de la ora 19:00, la recepţia oferită de Majestatea Sa, Charles al III-lea şefilor de delegaţii, la Palatul Buckingham, iar sâmbătă acesta a luat parte la încoronării Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster

Abbey. 

Surse: spotmedai.ro, wowbiz.ro