Descopera o reteta autentica de oaie la gratar ca la Baia de Fier si coaste gatite la tuci, cu garnitura de legume, de te lingi pe degete!

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 24 aug 2021, 10:50

George Mihai a descoperit, din nou, ce-nseamna gatitul din pura pasiune, alaturi de prietenii gorjeni de la Baia de Fier.

Echipa rubricii Tara-n Bucate a poposit in Gorj, la Baia de Fier, unde Gabi si Cosmin, doi prieteni vechi, olteni sadea din cetatea Baniei, s-au stabilit. Au invatat impreuna, in timp, sa fie gazde bune si sa dea inapoi locului obolul de recunostinta binemeritat.

Pamantul le-a adus oamenilor belsug verde, crud, cu gust autentic, de la tara ce urmeza a fi gatit dupa obiceiurile locului. Garnitura de verdeturi proaspete, de primavara, se combina perfect cu gratarul din pulpa de oaie si coastele gatite dupa o reteta straveche la tuci.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru un alt preparat local, cartofii cu nevoiala, jambonul afumast si branza de burduf, casul de oaie si usturoiul verde se impreuneaza pentru o simfonie de arome, gusturi, experiente.

Cuvintele sunt de prisos, asa ca te lasam sa descoperi bucatele de la Baia de Fier in materialul video urmator:

 

Taguri: