Descoperire înfiorătoare în pădurea din Izium, localitate recuperată recent de ucraineni! Sute de cadavre au fost lăsate în urmă de ruși

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 16 iun 2023, 03:00

Groapă comună, cu sute de cadavre, descoperită într-o pădure din Ucraina

Sursa: Photo Collage

Descoperire înfiorătoare în pădurea de lângă Izium, localitate din regiunea Harkov în care soldații ucraineni au preluat recent controlul. O groapă comună, cu sute de cadavre, a fost lăsată în urmă de ruși.

Descoperire înfiorătoare în pădurea de lângă Izium, localiate din regiunea Harkov care a fost recent recuperată de soldații ucraineni. Și acolo, rușii au lăsat prăpăd în urma lor.

O groapă comună, despre care se crede că ar ascunde cadavrele a sute de femei, copii și bărbați este acum investigată de autoritățile ucrainene. 

Citeste si: Imaginea sfâșietoare a durerii. Mama Lizei, fetița ucisă la Vinița, a aflat că nu își va mai ține niciodată fiica în brațe

Sute de cadavre descoperite în Izium 

Potrivit site-ului novyarnia.com, care a publicat și o serie de imagini de la fața locului, un număr de 500 de morminte, marcate cu cruci simple formate din două scânduri, sunt acum investigate de autoritățile ucrainene.

Existența gropii comune de la Izium a fost confirmată și de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

"O gropă comună a fost găsită la Izium, în regiunea Harkiv. Acolo au început deja acţiunile necesare. Mâine  vom avea informaţii mai clare, verificate. Vor fi jurnalişti ucraineni şi străini la Izium. Vrem ca lumea să ştie ce se întâmplă cu adevărat şi la ce a dus ocupaţia rusă. Bucea, Mariupol, acum, din păcate, Izium... Urmele morţii lăsate de Rusia sunt peste tot. Şi trebuie trasă la răspundere pentru asta. Rusia trebuie să dea socoteală Rusiei pentru acest război. Vom

face totul pentru asta", a declarat Zelenski, citat de news.ro. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: „Nu-i voi lăsa pe ruși să-mi fure viitorul!„ Cu o zi înainte să îmbrace rochia de mireasă, casa Dariei din Vinița a fost distrusă în totalitate

Groapă comună, descoperită în Izium 

Un responsabil al poliţiei regionale, Serghei Botvinov, a declarat pentru Sky News că ar fi vorba de o groapă comună cu aproximativ 440 de cadavre, Unele persoane ar fi fost împuşcate, iar altele ar fi murit în urma bombardamentelor, a spus el.

Citeste si: Lacrimi amare la căpătâiul Lizei, fetița ucisă în atacul cu rachete de la Vinița. Imaginea sfâșietoare a durerii pe care rușii o lasă în urma lor

Izium a fost supus unor intense atacuri de artilerie rusă în luna aprilie, iar orașul, care se află la granița dintre regiunile Harkov și Donețk, a devenit un punct strategic pentru armata invadatoare pe parcursul a cinci luni de ocupație.

Forțele ucrainene au preluat din nou controlul asupra orașului sâmbătă, oferind o lovitură strategică asaltului militar al Rusiei. 

Fotografiile publicate vineri de Ministerul ucrainean al Apărării au arătat numeroase cruci pe movile într-o zonă împădurită de lângă Izium, precum și o groapă de mari dimensiuni, săpate în pădure. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.