Descoperire SOC: Credeai ca fumatul TE OMOARA? Iata ce boala poate preveni

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 23:49

Multa lume sustine ca aproape toate viciile au si o parte pozitiva. Spre exemplu, se stie deja ca alcoolul si cafeaua, consumate in cantitati moderate, chiar au un efect benefic asupra organismului.

Exista insa o parere unanima referitoare la faptul ca fumatul nu aduce decat rau. Iata ca, spre uimirea tuturor, un jurnalist a descoperit cu stupoare ca acest obicei considerat nociv poate preveni o boala.

Jerermy Wilson si-a dat seama de acest lucru atunci cand a realizat ca are primele simptome ale unei afectiuni numita colita ulcerativa.

Dupa ce a primit diagnosticul de la medic, jurnalistul a inceput sa se documenteze.

A aflat in cele din urma un lucru cu adevarat socant: faptul ca fumatul poate preveni aparitia bolii si poate chiar trata simptomele acesteia.

"Inca din anii '80, colita ulcerativa a fost catalogata drept o boala a nefumatorilor, iar de atunci aceste informatii au fost confirmate. Nimeni nu-ti spune insa asta pe spatele unui pachet de tigari", scrie Jeremy Wilson.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Afacerea din care Vali Vijelie are un venit pasiv. Cum procedează artistul atunci când face noi achiziții. “Orice cal ajunge gloabă. Am zis că trebuie să fac și eu ceva.”