Descoperire SOC: O groapa de peste un metru adancime a aparut intr-o gospodarie din Izvoarele, satul in care au avut loc peste 260 de cutremure

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 00:39

O groapa cu diametrul de 50 de centimetri si un metru adancime a aparut in gospodaria unui localnic din satul Izvoarele (Galati), unde din 23 septembrie pana la inceputul lunii octombrie au avut loc peste 260 de cutremure, primarul spunand ca surparea ar fi putut fi provocata de tasari ale solului.

Un localnic din satul Izvoarele care apartine comunei Slobozia Conachi a sesizat autoritatile locale ca o groapa cu diametrul de 50 de centimetri si cu o adancime de peste un metru a aparut sub o magazie din gospodaria sa.

Localnicii se tem ca aparitia acestei gropi ar putea avea legatura cu seria de cutremure produse in sat din 23 septembrie pana la inceputul lunii octombrie.

Gospodaria unde a aparut groapa este una dintre cele 31 de locuinte din satul Izvoarele, care au fost afectate de cutremurele care au avut loc in zona.



Prefectul judetului Galati, Dorin Otrocol, a declarat ca a plecat spre satul Izvoarele, fiind insotit de reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Primarul comunei comunei Slobozia Conachi, Ion Neculau, a declarat ca aparitia gropii nu ar trebui sa fie un motiv de panica pentru localnici, sustinand ca fenomenul ar fi putut fi provocat de tasari ale solului, ca urmare a inundatiilor din luna septembrie.


Primarul a precizat ca magazia sub care a fost descoperita groapa a fost construita pe o veche groapa de cereale care a fost apoi umpluta cu pamant.

Din 23 septembrie si pana la inceputul lunii octombrie, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela din judetul Galati s-au produs peste 260 de cutremure, dintre care peste 30 au avut magnitudini de peste 2,5 grade pe scara Richter.
Cele mai puternice seisme inregistrate la Galati in aceasta perioada au avut 3,9 grade si s-au produs in 29 si 30 septembrie si in 4 octombrie.

Sursa: Mediafax.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”