Descoperire socanta a cercetatorilor! Ce efecte se pot produce in organism in functie de "doza" de coronavirus cu care te infectezi?

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 feb 2021, 13:50
Experții spun că o persoană care se infectează cu „o doză” mai mare de coronavirus are mai multe șanse să îmbolnăvească mai grav de COVID-19.

Cercetatorii au descoperit ca doza de coronavirus cu care suntem infectați ar putea determina, de asemenea, severitatea mai mare sau mai mica a bolii.

Specialistii sustin faptul ca o persoană care se infectează cu „o doză” mai mare de coronavirus are mai multe șanse să îmbolnăvească mai grav de COVID-19 si astfel, sa prezinte simptome mult mai severe.
Ceea ce inseamna ca un asimptomatic are „o doză” mai mica a virusului ucigas. Medicii amintesc că purtarea măștii chirurgicale ne ferește de infecția cu SARS-CoV-2.

Cercetatorii au descoperit că "doza" de coronavirus cu care o persoană este infectată ar putea determina cât de mult va fi afectat pacientul.

Astfel, o persoană care are o cantitate mai mică de virus ar putea fi astfel asimptomatică, fără să tușească, să aibă febră sau dificultăți în respirație. In vreme ce, pacientii infectați cu o cantitate mai mare de SARS-CoV-2 ar putea avea nevoie de internare sau pot ajunge inclusiv la deces.

Această constatare dovedește că purtarea unei măști chirurgicale ne protejează și mai mult de infecția cu COVID-19.

O „doza” mică de coronavirus nu provoaca simptome severe

Un renumit profesor de biologie, Dr. Erin Bromage, de la Universitatea din Massachusetts Dartmouth, a declarat pentru CNN ca nu există un anumit număr de particule virale necesare pentru ca o persoana sa se îmbolnaveasca – dar cu cât sunt mai multe cu atât avem mai multe șanse ca cel puțin o particulă să pătrundă și să infecteze celulele, declanșând astfel o simtomatologie mult mai grava.

"Dacă infectezi un animal cu o doză suficient de mică, va putea să se apere de el fără să dezvolte vreo boală. Dacă e vorba de o cantitate infecțioasă mai mare, se va stabili o infecție și acel animal se va îmbolnăvi. Dar dacă acesta va avea o cantitate foarte mare de virus, acest lucru duce la rezultate mai severe. Deci doza devine foarte importantă.", a explicat Dr.

Bromage.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Întârzie sau nu pensia, în luna mai 2025? Pensionarii așteaptă cu nerăbdare și nu sunt siguri când o primesc

De asemenea, medicul a precizat ca o persoana ar putea să nu se infecteze dintr-o dată cu o doză mare, dar asta ar putea să se întâmple în mai multe zile.

Citeste si: Ce trebuie să facă un pacient asimptomatic dacă începe să manifeste simptome ale infecției cu coronavirus?

Citeste si: Covid-19 poate provoca diabet. Descoperirea care i-a socat pe cercetatori din intreaga lume