Concluziile unei cercetari efectuate pe parcursul a doi ani in Valea Marelui Rift din Kenya sugereaza ca girafele obisnuiesc sa se hraneasca cu anumiti membri din grupul lor social datorita unor beneficii, precum protectia oferita in plus in fata pradatorilor.
„Compania unui partener 'cunoscut' ar asigura alarmarea in cazul in care preajma se afla un pradator, sau este posibil ca sa se impartaseasca aceleasi cerinte nutritionale astfel incat comportamentul de cautare a hranei si de hranire devine complementar”, a explicat Zoe Muller, conducatoarea echipei de oameni de stiinta de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie.
In urma utilizarii datelor obtinute prin identificare fotografica, cercetatorii au aflat ca multe perechi de girafe isi petreceau mare parte din timp impreuna atunci cand se aflau in cautarea hranei si cand mancau.
Aceasta descoperire ofera informatii importante cu privire la modul in care evolutia a contribuit la formarea grupurilor sociale in randul populatiilor de girafe.
„Natura dinamica a societatilor din lumea animalelor ascunde de multe ori straturi multiple de complexitate.