DESCOPERIRE ULUITOARE in cazul celui mai frumos BEBELUS desemnat in 1935!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 07 oct 2020, 16:15

Regimul nazist german a desemnat fara sa stie, in anul 1935, imaginea unui copil evreu drept profilul perfect al bebelusului arian.

Sotii Jacob si Pauline Levinson, muzicieni talentati, s-au mutat din Letonia la Berlin in anul 1928. in contextul ascensiunii naziste, marcata de intensificarea antisemitismului, Pauline Levinson si-a dus, in 1935, fetita in varsta de sase luni, Hessy, la un cunoscut fotograf din Berlin, potrivit Bild.

Dupa cateva luni, Pauline Levinson a fost inspaimantata sa vada imaginea fetitei sale pe prima pagina a revistei Sonne ins Hause. Speriata ca familia sa, de etnie evreiasca, ar fi putut fi depistata de nazisti, Pauline a mers la fotograful Hans Ballin.

Acesta i-a spus ca stia care este etnia familiei, dar ca a prezentat fotografia pentru un concurs care avea scopul desemnarii celui mai frumos bebelus arian. "Am vrut sa arat cat de ridicoli sunt nazistii", i-a explicat fotograful.


In 1938, Jacob Levinson a fost arestat scurt timp pentru evaziune fiscala. Dupa incident, familia s-a mutat initial in Letonia, dupa care a emigrat in Franta, stabilindu-se in Statele Unite.


"Acum pot rade", a declarat recent Hessy Taft Levinson, in varsta de 80 de ani, citata de publicatia Daily Telegraph. "Dar, daca nazistii ar fi aflat cine sunt, nu as mai fi in viata", a adaugat Taft Levinson, profesor de chimie la Universitatea din New York.

Hessy Taft Levinson a prezentat de curand imaginea sa de la varsta de sase luni la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Israel.
( sursa Mediafax)

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri: