Desert Domnesc

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Necesita mai multa atentie, insa rezultatul este pe masura!


Ingrediente

Pentru blat:
Oua 4 buc
Zahar 125 g
Unt 65 g
Faina 100 g
Cacao 30 g

Pentru crema:
Galbenusuri 2 buc
Oua 1 buc
Zahar 120 g
Frisca lichida 150 ml
Foi de gelatina 4 buc

Pentru gogosele:
Unt/Margarina 100 g
Faina 125 g
Apa 125 ml
Sare
Lapte 125 ml
Oua 3 buc


Mod de preparare

Pentru blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza
cantitatea.
Se adauga foarte incet untul topit.
Se incorporeaza faina cernuta si pudra de cacao.
Se pune compozitita intr-o tava intinsa acoperita cu folie de copt.
Se coace in cuptor 10 minute la 200 grade celsius.

Pentru crema:
Intr-un castron se pun galbenusurile, oul, zaharul si se bat spuma pe baie de aburi.
Se ia de pe foc si se pun foile de gelatina (inmuiate in apa rece si stoarse).

Se bate frisca lichida si se incorporeaza in crema de oua racita. Compozitia se pune peste blatul racit.
In aceasta crema se introduc gogosele de profiterol umplute cu crema de vanilie.
Deasupra se toarna o glazura de menta formata din sirop de menta si zahar pudra.
Se introduce la frigider pentru 2 ore apoi se serveste.

Pentru gogosele:
Intr-o cratita se fierbe apa cu lapte, sare si unt/margarina.

Dupa ce s-a topit untul se ia de pe foc si se adauga toata faina.
Se amesteca pana se desface de pe cratita.
Se raceste, se incorporeaza ouale unul cate unul.
Compozitia racita se pune intr-un cornet si se formeaza gogosele.
Se coace 20 minute la 200 grade.

 

Taguri: