Desert “Ganaj”

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:17

Ciocolata, migdale, esenta de rom...

Ingrediente


Pentru blat:

Oua 3 buc
Zahar 100 g
Faina 100 g

Pentru crema:

Ciocolata menaj 400 g
Unt fara sare 70 g
Frisca lichida 200 ml
Migdale 70 g

Pentru sirop:

Zahar 100 g
Apa 50 ml
Esenta rom 5 ml


Mod de preparare

Se prepara blatul astfel: galbenusurile se mixeaza cu 50 g zahar.
Albusurile se bat spuma cu 50 g zahar pana formeaza varfuri tari. Se amesteca usor albusurile cu galbenusurile apoi se adauga treptat faina. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie si se coace 25-30 minute la 160 grade. Se pregateste siropul din zahar, apa si esenta de rom.

Se prepara crema astfel: se marunteste ciocolata. Separat intr-o cratita se incalzeste smantana si untul pana cand acesta se topeste.
Se ia de pe foc si se pune ciocolata maruntita. Se lasa ciocolata in crema fierbinte pana se topeste, apoi se amesteca incet pana devine o crema fina.
Se pun migdalele zdrobite si prajite. Un sfert din crema se opreste pentru a glazura desertul, iar restul se pune in frigider pentru 2 ore. Se scoate crema racita, se bate la mixer pana isi deschide culoarea.

Asamblarea desertului.
Se pune blatul insiropat, se adauga crema de ciocolata, apoi glazura.
Se introduce in frigider 1 ora.

 

Taguri: