Ingrediente
Inghetata 500 g
Albusuri 5 buc
Zahar pudra 50 g
Zahar vanilat 10 g
Pentru blat
Oua 3 buc
Zahar 100 g
Faina 100 g
Pentru sirop
Zahar 100 g
Apa 50 ml
Esenta rom 5 ml
Mod de preparare
Se prepara blatul astfel: galbenusurile se mixeaza cu 50 g zahar.
Albusurile se bat spuma cu 50 g zahar pana formeaza varfuri tari. Se amesteca usor albusurile cu galbenusurile apoi se adauga treptat faina. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie si se coace 25-30 minute la 160 grade. Se pregateste siropul din zahar, apa si esenta de rom. Se prepara bezeaua din albusuri cu zahar pudra si zahar vanilat.
Se taie blatul in bucati, se insiropeaza, se pune inghetata si se acopera cu bezea astfel incat sa acopere blatul si inghetata.
Se introduce in cuptor la 200 grade pentru 5-7 minute. Se serveste imediat.