Desert turcesc cu apa de trandafir si rodii

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:02

Cost estimativ: 25 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

250 ml smantana pentru frisca
250 ml lapte
4 linguri de zahar
1-2 lingurite apa de trandafir
Seminte de la o rodie si fistic decojit pentru decor

Pentru a intari budinca:
2 linguri cu varf amidon sau 2 foi de gelatina


Mod de preparare

Fierbeti laptele si smantana impreuna cu zaharul si apa de trandafir.


• Daca pentru a intari budinca folositi amidon, dizolvati amidonul in cateva linguri de lapte si adaugati-l peste restul de lichid. Fierbeti pana devine vascos, apoi turnati in forme sau in tava.
• Daca folositi gelatina, fierbeti compozitia de lapte cu smantana, cand a dat in fiert dizolvati gelatina amestecand in continuu (in prealabil o inmuiati la rece timp de 5 minute in apa) pana se dizolva complet.


Cand lichidul a fiert si ati folosit gelatina sau amidonul pentru a ingrosa budinca, turnati intr-un vas in strat de 2 cm si dati la rece timp de cateva ore sa se solidifice frumos si sa puteti taia felii.
Deasupra presarati boabe de rodie si/sau fistic decojit maruntit.



 

Taguri: