Desert Vegan: Frigănele Dulci cu Lapte de Migdale

Author: Oana Iosif

Deserturile vegane sunt sănătoase și tare gustoase astfel că merg savurate oricând ai poftă de un dulce light, fie că ții un regim alimentar sau nu. Iar dacă nu ai nevoie nici de multe ingrediente pentru a obține un deliciu de care nu te mai saturi, bucuria este și mai mare când te răsfeți cu aromele sale.

Pentru mai multă inspirație în bucătărie, ne-am propus să te surprindem de data asta cu o rețetă de frigănele vegane cu scorțișoară și lapte de migdale. Preparate din Cozonacul Vegan Boromir cu nucă, aceste minunății dulci se remarcă prin simplitate și savoare. Le poți servi ca desert după prânz sau cină, dar și dimineața cu o cafea bună, sau seara la film sau alături de cartea preferată.

Un desert vegan versatil și tare bun

Este foarte ușor să înlocuiești ouăle, laptele, untul, iaurtul sau alte ingrediente de origine animală, și să obții în același timp un gust bogat în arome. Noi am înlocuit laptele de vacă cu laptele de migdale, însă poți experimenta și cu alte arome. Poți folosi lapte de ovăz, soia, cocos sau orez după cum îți place. De asemenea, în loc de unt, poți integra în rețetă uleiul sau untul de cocos.

Ca să îi conferi mai multă savoare acestui desert vegan, merge să îl aromatizezi cu scorțișoară, vanilie, anason, cuișoare sau nucșoară. După ce ai rumenit bine feliile de cozonac, le poți completa cu un sos de fructe sau ciocolată neagră, cu multe nuci zdrobite pentru un contrast splendid, sau cu un sirop de arțar. Pentru un decor aspectuos, te sfătuim să le ornezi și cu puțină frișcă vegetală.

Acest desert vegan perfect și pentru zilele de post se prepară super ușor din doar 7 ingrediente simple, dar de o calitate excelentă. După ce ai înmuiat feliile de cozonac în amestecul de făină și lapte de migdale, îți mai rămâne să le prăjești în tigaie cu puțin unt de cocos.

Mic truc: făina ajută laptele să se îngroașe și îi conferă un plus de gust preparatului vegan, așa că nu ezita să o folosești. În plus, trebuie să ai grijă ca atunci când înmoi feliile de cozonac în amestec să nu se îmbibe cu prea mult lichid. Cel mai bine ar fi să le înmoi printr-o mișcare rapidă.

Deserturi vegane mai gustoase cu Boromir

Cozonacul Vegan Boromir completează într-un mod încântător scorțișoara, vanilia și laptele de migdale cu crema de nuci crocante și miezul său foarte pufos. Din colecția de Cozonaci Vegan de la Boromir fac parte și alte două sortimente pe care le poți integra în rețeta de desert vegan.

Cozonacul cu cremă de ciocolată te cucerește complet cu aroma intensă de cacao, fiind o altă alegere potrivită. Totuși, dacă preferi un cozonac cu umplutură bogată de nuci și stafide, atunci trebuie să încerci neapărat celălalt sortiment. Cozonacii din această colecție nu conțin ouă, lapte sau grăsimi animale, iar crema lor se îmbină atât de frumos cu miezul moale încât nu le vei rezista.

Dacă ești în căutarea unor bunătăți de post sau vegane, nu ezita să arunci o privire pe boromirmarket.ro la cele trei sortimente de cozonac, dar și la celelalte delicii. Dintre acestea amintim cornulețele fragede cu gem de fructe, biscuiții cu textură crunchy și diferite arome, sortimentele de turtă dulce Boromir și covrigii de Buzău.

Ingrediente french toast de post

• 6 felii groase de Cozonac Vegan Boromir cu nucă

• 235 ml lapte de migdale

• 2 linguri de Făină Boromir

• 1 linguriță esență de vanilie

• ½ linguriță scorțișoară

• ¼ linguriță sare

• unt de cocos

Mod de preparare desert vegan frigănele

PASUL 1

Mai întâi trebuie să prepari amestecul în care vei înmuia feliile de Cozonac Vegan. Într-un vas combină scorțișoara, făina, esența de vanilie, sarea și laptele de migdale sau orice alt lapte vegan. După aceea, toarnă compoziția într-o farfurie puțin adâncă astfel încât să își fie mai ușor să dai feliile prin compoziția obținută.

PASUL 2

Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă o lingură de unt de cocos. Dacă vei considera necesar, mai poți pune unt pe parcurs. Untul vegetal poate fi foarte bine înlocuit și cu ulei de floarea soarelui sau alt ulei pe care îl ai la îndemână.

PASUL 3

Urmează să înmoi două felii de Cozonac Vegan cu nucă pe fiecare parte în amestecul de făină și lapte de migdale. Este important să faci asta cu o mișcare rapidă pentru a împiedică cozonacul să absoarbă prea mult lichid. Dacă textura sa este prea moale, nu se va rumeni frumos în tigaie.

PASUL 4

După ce s-a încins tigaia, rumenește în același timp cele două felii de cozonac, pe fiecare parte, până când crusta lor devine aurie-maronie. Mai apoi, așază-le pe un platou și repetă procedura și pentru celelalte felii. Decorează-le la final cu frișcă vegetală sau servește-le cu sos de ciocolată neagră sau fructe dulci acrișoare. Acest desert vegan promite un răsfăț incredibil de delicios și este numai bun de împărțit cu toți ce dragi. Poftă bună!

Descoperă pe boromirmarket.ro o gamă întreagă de produse de post sau vegane, pe care le-am preparat folosind doar ingrediente de cea mai bună calitate!