Desertul perfect de Crăciun: tort tiramisu după o rețetă originală, pe care nu foarte multă lume o știe

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 03 dec 2021, 15:41
Tortul tiramisu, desertul ideal de Crăciun
Sursa: unsplash.com

Dacă vreți să faceți desertul perfect de Crăciun, tortul tiramisu este cea mai bună variantă. Noi vă dezvăluim rețeta originală, pe care o folosesc italienii și pe care puțină lume o știe.

Toată lumea vrea să aibă pe masa de Crăciun cele mai bune deserturi. Ca să fiți sigure că nu dați greș, încercați rețeta originală de tort tiramisu.

Tortul tiramisu, desertul ideal de Crăciun

Tiramisu este un desert originar din Italia. Are o aromă perfectă, este cremos, fin și în plus, arată senzațional. De Crăciun, puteți să preparați tiramisu în formă de tort.

Țineți cont că, pentru a obține gustul tradițional al acestui desert, trebuie să respectați întocmai rețeta originală a italienilor.

Asta înseamnă că va trebui să preparați crema din gălbenușuri, smântână și bineînțeles, mascarpone.
Și cafeaua are un rol extrem de important în prepararea acestui tort. Aceasta se face cât mai tare și trebuie să aibă o aromă intensă.

Puteți pune și puțin lichior de cafea, pentru ca tiramisu să fie și mai aromat. Faceți acest lucru dacă știți că nu vor mânca și copiii din acest tort.

Marele avantaj al acestui desert este că va fi gata în mai puțin de o oră, spre deosebire de alte torturi, a căror preparare durează mult mai mult.

Iată ce ingrediente vă trebuie, pentru a prepara tortul tiramisu, după rețeta originală:

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pentru cafea:

  • 600 ml apă
  • 4 lingurițe zahăr
  • 7 lingurițe cafea

Pentru cremă:

  • 5 gălbenușuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 500 g mascarpone

Pentru blat:

  • 400 g pișcoturi

Pentru ornat:

  • o lingură de cacao
  • puțină cremă
  • 3-4 pișcoturi tăiate și înmuiate în cafea

Rețeta originală de tort tiramisu

În primul rând, apucați-vă să faceți cafeaua. Puneți apa și zahărul la fiert și de-abia după ce apa va da în clocot, veți pune cafeaua. Lăsați cafeaua să se răcească și începeți să pregătiți crema.

Într-un bol mai mare, mixați frișca lichidă, până devine o spumă tare. Într-un alt vas, frecați gălbenușurile cu zahărul. Apoi adăugați mascarpone, puțin câte puțin, și amestecați foarte bine.

Compoziția de gălbenușuri și mascarpone se pune peste frișca bătută și se omogenizează.

Pe un platou, puneți un inel de tort. De jur împrejurul formei rotunde, așezați vertical pișcoturi înmuiate în cafeaua rece.

Acoperiți și fundul cu pișcoturi. Aveți grijă să nu însiropați prea tare pișcoturile. 

Înainte de a folosi cafeaua, aceasta trebuie strecurată, ca să nu rămână nicio urmă de zaț. Puneți un strat de cremă peste pișcoturi și nivelați. Apoi așezați încă două straturi de pișcoturi înmuiate în cafea și la final, puneți restul de cremă.  Nu uitați să păstrați puțină cremă și pentru ornat. Deasupra tortului pudrați cacao din belșug, după care, cu ajutorul unui poș, faceți modele din cremă pe tort.

Peste cremă puneți bucățele foarte mici de pișcoturi înmuiate în cafea. Tortul tiramisu trebuie lăsat la rece, până a doua zi. În acest fel, pișcoturile se vor înmuia suficient de bine.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.