Desfasurare de forte la Siutghiol. Autoritatile din Constanta au fost puse din nou pe jar in urma un apel la 112

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:54

Trei indivizi ar fi cazut in apele inghetate ale lacului Siutghiol, fix in acelasi loc si cam la aceeasi ora la care s-a prabusit elicopterul SMURD, luna trecuta.

O intamplare, parca, trasa la indigo, dar, cu un final neasteptat. Iata cum a decurs toata operatiunea si ce au descoperit autoritatile dupa ore intregi de cautari la minus 15 grade Celsius. La ora 16.55, un apel la 112 prevesteste o noua tragedie, trasa la indigo cu cea de acum o luna, cand un elicopter SMURD cu 4 oameni la bord s-a prabusit. De data aceasta, 3 persoane s-au aventurat pe lacul Siutghiol, care a inghetat, si ar fi disparut la doar 300 de metri de mal.

Ora 17 si 10 minute: Pompieri, scafandri, paramedici si jandarmi se strang pe malul lacului. Aceeasi ora, acelasi loc al nenorocirii, dar, de data aceasta, temperaturi mult mai scazute. Chiar si asa, pompierii par, de aceasta data, pregatiti. Se aventureaza pe lacul inghetat, tinand dupa ei o barca gonflabila.

La cateva sute de metri de tarm, lacul se transforma in patinoar. Nimeni nu stie cat de gros este stratul de gheata.

Salvatorii se leaga cu franghii si se apropie de margine, cu o lanterna. Autoritatile au nevoie de mai multa lumina, asa ca sunt chemate intariri aeriene.

##VIDEO130174##

Mai bine de doua ore i-au cautat autoritatile pe cei care ar fi cazut in lacul Siutghiol. Nici scafandrii si nici pompierii nu au gasit nimic suspect. In drum catre mal, salvatorii au fost cei care au avut nevoie sa fie salvati.

Gheata s-a surpat chiar sub picioarele scafandrilor!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Abia la ora 20 si 30 de minute, adica la mai bine de 3 ore si jumatate de la declansarea operatiunilor, un apel la politie avea sa schimbe toate datele problemei! Operatiunea a fost sistata pentru ca cei 3 indivizi erau, de fapt, teferi si nevatamati.

Cei 3 indivizi sunt din localitatea Ovidiu, si au ajuns pe mainile politistilor. Au dat declaratii timp de 2 ore. Politistii au deschis o ancheta in acest caz. Ramane de vazut daca cei 3 barbati vor fi trasi la raspundere si pusi sa plateasca despagubiri pentru ca au pus pe jar un oras intreg.

 

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.