Deși nu a băut, un șofer din Prahova a fost prins cu o alcoolemie de 1,78 la mie. Acesta a reușit să își recupereze permisul de conducere

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 aug 2023, 06:40

Un șofer din Prahova, în vârstă de 36 de ani, a rămas fără permisul de conducere, după ce fost prins cu o alcoolemie de 1,78 la mie, cu toate că nu pusese gura pe alcool.

Un șofer din Prahova a fost tras pe dreapta de către polițiști și, când a fost testat cu aparatul etilotest, acesta a arătat o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care permisul de conducere i-a fost luat.

Un șofer din Prahova a fost prins cu o alcoolemie de 1,78 la mie, deși nu băuse

Pe data de 15 noiembrie, în Sinaia, bărbatul de 36 de ani a fost tras pe dreapta, în timp ce se îndrepta către muncă.

Polițiștii au cerut actele la control și, când l-au testat cu aparatul etilotest, a reieșit că acesta avea o alcoolemie atât de mare, încât era la doar un pas de a intra în comă.

„Întrucât la solicitarea documentelor personale și ale autoturismului bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, a transmis IPJ Prahova, conform observatorulph.ro.

Citește și: Vești proaste pentru șoferi! Amenzile s-ar putea dubla de la 1 ianuarie 2023. Ce sume usturătoare ar putea plăti conducătorii auto

Oamenii legii i-au reținut acestuia permisul de conducere și au eliberat o dovadă fără drept de conducere. Pe numele acestuia a fost deschis și un dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Șoferul nu a refuzat prelevarea de probe biologice

Șoferul de 36 de ani nu a refuzat preluarea de probe biologice, deoarece știa că nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. De asemenea, acesta le-a explicat anchetatorilor că, înainte de a urca la volan, cu doar câteva ore, a folosit un spray bucal, dar care nu era pe bază de alcool.

În urma analizelor toxicologice, rezultatul a fost 0, iar vineri, 25 noiembrie, Judecătoria Sinaia a dispus „clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. De art. 336 alin (1) C. pen”, iar șoferul a reușit să își recapete permisul de conducere.

„La data de 15 noiembrie a.c., în  jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului, pe Drumul Național 1, au oprit, pentru control, un autoturism condus

de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din stațiune.

Întrucât la solicitarea documentelor personale și ale autoturismului bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Citește și: "Nu suntem o familie de bețivi și drogați!" Mama Geta și fiica ei, Getuța, reacții vehemente după valul de reacții negative la adresa lui Culiță Sterp

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova, în urmă cu aproximativ două săptămâni.