Despre osteoporoză

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:20

Osteoporoza este o tulburare metabolică frecventă a osului caracterizată prin pierderea progresivă a densităţii osoase.

Afectează predominant zonele toracică şi toraco-lombara ale coloanei vertebrale şi este un factor de risc în fracturile de şold. Osteoporoza face ca oasele să devină fragile, slabe şi susceptibile la fracturi. Aceasta poate determina o scădere în înălţime, cifoză şi dureri severe. În majoritatea cazurilor slăbirea osului apare când există nivele scăzute de calciu, fosfor şi alte minerale din os.

Osteoporoza poate fi însoţită şi de tulburări endocrine sau poate fi consecinţa utilizării abuzive a medicamentelor cum ar fi corticosteroizii.

Deşi uneori este numită o afecţiune a femeilor, osteoporoza poate afecta şi bărbaţii. Nici copii nu sunt imuni la aceasta. Niciodată nu e prea devreme să faci ceva în privinţa osteoporozei.
Toată lumea poate face ceva pentru a păstra oasele puternice şi sănătoase pe parcursul vieţii. Apariţia osteoporozei depinde de fragilitatea din tinereţe a oaselor sau de starea generală de sănătate, mod de viaţă sau activitate fizică mai târziu în viaţă.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

Taguri: