Destin tragic pentru un adolescent din Galați. Băiatul în vârstă de 16 ani și-a găsit sfârșitul în apele Siretului, după ce a plecat la scăldat cu prietenii

Autor: Diana Bostan

Un adolescent în vârstă de 16 ani s-a înecat în Siret

Sursa: Pixabay

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost găsit fără suflare în apele Siretului. Băiatul a fost dat dispărut duminică, 28 iulie, atunci când a plecat la scăldat cu mai mulți prieteni.

Tragedie în județul Galați, unde un adolescent de 16 ani, dispărut în apele Siretului, a fost găsit fără viață. Băiatul s-a dus la scăldat duminică după-amiază, alături de prieteni, dar nu s-a mai întors la mal.

Citește și: Vacanță tragică în Delta Dunării: Un copil de 3 ani s-a înecat în piscina unei pensiuni

Adolescentul în vârstă de 16 ani s-a înecat în Siret 

Cadavrul său a fost descoperit plutind de localnici în zona podului de la Cosmești. Incidentul s-a petrecut duminică, în jurul orei 18:00, când adolescentul se afla la scăldat împreună cu alți doi prieteni, notează Observatornews.ro.

Citește și: O nouă tragedie pe litoralul românesc! O tânără în vârstă de 25 de ani s-a înecat după ce ar fi făcut sărituri de pe dig

Cei doi au reușit să se salveze, însă băiatul de 16 ani nu a mai ieșit din apă. Imediat, alarma a fost dată, iar pompierii au sosit rapid la fața locului, inițiind căutările cu echipamente specializate.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Luni dimineață, operațiunea a fost reluată, dar fără succes. Marți dimineață, autoritățile au confirmat că trupul neînsuflețit al adolescentului a fost găsit de localnici, plutind în zona podului de la Cosmești.

Autoritățile trag un semnal de alarmă

Pe timp de vară, când temperaturile ridicate ne îndeamnă să căutăm răcoarea apei, este esențial să fim atenți la locurile în care alegem să ne scăldăm.

Potrivit sursei menționate anterior, pompierii ne recomandă insistent să optăm doar pentru locuri autorizate și amenajate corespunzător pentru înot și scăldat, unde siguranța noastră este garantată. Alegerea unor locații neamenajate poate fi extrem de periculoasă, mai ales dacă malurile sunt abrupte sau dacă nu există măsuri de siguranță adecvate.

Citește și: Ea este Larisa, tânăra care a sfârșit alături de tatăl ei în râul Buzău. Ce postase adolescenta cu puțin timp înainte de tragedie: „Nu renunța la visul tău”

De asemenea, este vital să evităm scăldatul în mod solitar, deoarece prezența altor persoane poate fi crucială în caz de pericol. Copiii, în special, nu trebuie să fie lăsați nesupravegheați nici măcar pentru o clipă atunci când sunt în apă sau în apropierea acesteia. Supravegherea constantă și atentă a copiilor poate preveni accidente tragice și asigură o experiență plăcută și sigură pentru toată lumea.