Destinatii “altfel” pentru 1 mai

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 02 apr 2018, 10:36

Se apropie 1 mai, vestitorul atat de iubit al verii.

Se deschide sezonul estival, statiunile de la mare isi deschid usile pentru turistii iubitori de soare si, cel mai important, tu te vei bucura anul acesta de un weekend prelungit pe care sa-l petreci alaturi de familie sau prieteni. Insa anul acesta ai chef de altceva. Sigur, marea cu ale sale valuri albastre si plaje fine are farmecul ei dar tu vrei ca anul acesta sa fie special si diferit.

Delta Dunarii

In loc de vile sau hoteluri la malul marii, de ce sa nu cauti cateva oferte pentru cazare in Delta Dunarii? Marea iti ofera si ea privelisti de neuitat dar numai in Delta vei putea admira explozia de viata si culori pe care o aduce primavara. Iar daca vrei sa te bucuri si de putin soare, Delta vine si ea cu cateva plaje superbe, unde nisipul fin este brazdat de vegetatie. Te vei bucura de apa curata dar si de cateva momente de liniste, dat fiind ca majoritatea oamenilor vor fi pe Litoral.

Un satuc din munti

Cum ar fi daca anul acesta te-ai bucura de ospitalitatea si caldura atat de specifica romanilor? Inceputul lui mai este perioada perfecta pentru a vizita unul din satele mici de la munte, pentru ca iti va permite sa admiri natura in toata splendoarea ei. Nu numai ca te vei bucura de mancarurile traditionale gatite in mijlocul naturii, dar vei avea ocazia sa te si apropii mai mult de vechile obiceiuri si traditii.

Ramai in Bucuresti

Daca nu dispui de banii necesari sau pur si simplu nu ai chef sa iesi din oras, sa stii ca Bucurestiul iti va oferi o multime de distractii in ziua de 1 mai. Cu ale sale cluburi si puburi deschise pana tarziu, Bucurestiul a devenit rapid una dintre capitalele petrecerilor din Europa de Est. Iar selectia bogata de baruri, terase, puburi si restaurante nu te va lasa sa te plictisesti nicio clipa.

Sibiu

Cu ale sale stradute pietruite si case colorate, Sibiul iti va fura inima. Te poti plimba impreuna cu persoana iubita pe Podul Minciunilor sau puteti vizita impreuna obiectivele turistice precum Muzeul Brukenthal, Turnul Pietrarilor sau Turnul Gros. Iar seara, daca vrei sa te distrezi, Sibiul iti ofera si el cateva restaurante si cluburi in care te poti relaxa.

Brasov

Un alt oras cu aer medieval este Brasovul. Iti poti incepe plimbarea cu Piata Sfatului, unde poti hrani porumbeii orasului, pentru ca mai apoi sa fie speriati de copiii care se joaca in Piata. Iti poti continua vizita cu Biserica Neagra, apoi poti lua un autobuz inspre Muntele Tampa, iar la intoarcere plimba-te pe stradutele pietruite pana gasesti un local care iti place. Tine minte sa privesti in jur si sa nu ratezi micile obiecte artistice care impanzesc tot orasul.

Orice ai alege, tine minte ca nu locatia conteaza ci oamenii de care te inconjori. Atata timp cate esti in preajma familiei sau a prietenilor, te vei distra si te vei simti bine oriunde. 

 

Taguri: