Destinații de vis pentru vacanța de Paște. Locul în care dorințele se îndeplinesc

Autor: Bianca Vidoi

Destinații de vis pentru vacanța de Paște

Sursa: Unsplash

Vacanța de Paște se aproprie, iar românii se gândesc deja la locurile de vis în care să își petreacă zilele libere.

Românii așteaptă cu nerăbdare mini-vacanța de Paște, ce va avea loc la începutul lunii mai. Timpul petrecut de familie și prieteni în timpul sărbătorilor pascale este foarte important pentru români, motiv pentru care aceștia aleg destinații unice pentru a crea amintiri inedite. Iată care sunt destinațiile favorite ale românilor pentru vacanța de Paște, dar și care este locul în care dorințele se îndeplinesc.

Destinațiile preferate de români pentru vacanța de Paște

Paștele este o sărbătoare foarte importantă pentru români, iar anul acesta pică la data de 5 mai 2024. Legislația în vigoare le oferă angajaților zile libere în Vinerea Mare, mai exact la data de 3 mai, dar și în a doua zi de Paște, pe 6 mai 2024. Cu toate acestea, vacanța de Paște de anul acesta o să fie prelungită deoarece pică în aproprierea zilei de 1 mai, Ziua Muncii, în care angajații primesc liber.

Din acest motiv, Guvernul a decis ca și ziua de 2 mai să fie liberă, astfel încât să se creeze o punte între ziua liberă de 1 mai și Vinerea Mare, ce este celebrată la data de 3 mai 2024.

Citește și: 4 locuri de vis din România, la care poți ajunge cu trenul

Românii vor avea astfel parte de 6 zile de vacanță în perioada sărbătorilor pascale, ceea ce le oferă un motiv în plus pentru a se gândi la destinații de vis pe care să le viziteze în aceste

libere. Ultimele studii realizate de agențiile de turism arată că românii își doresc ca de Paște să fie în destinați exotice și să se bucure de soare și noi culturi, astfel am decis să vă prezentăm câteva destinații inedite în care să vă petreceți vacanța de Paște.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Roma este una dintre destinațiile pe care românii le preferă în această perioadă a anului pentru vacanța de Paște, fiind o locație perfectă pentru a experimenta religia la un alt nivel. În această perioadă fiind organizate mai multe slujbe religioase la Vatican, motiv pentru care puteți cunoaște și aprofunda frumusețile orașului. 

Românii ce își doresc să exploreze cât mai multe ritualuri religioase în această perioadă a anului își pot petrece vacanța de Paște la Sevilla, unde are loc „Semana Santa” și include impresionante procesiuni religioase și spectacole de flamenco.

Și în Praga există o dorință foarte mare pentru vacanțele românilor, iar orașul le pune la dispoziție o atmosferă medievală fermecătoare, alături de slujbe religioase speciale. 

Locul din România în care dorințele se îndeplinesc

Deși mai mulți români își doresc să petreacă Paștele în străinătate, există și persoane ce își doresc ca în vacanța de Paște să descopere mai mult din România și să îi afle locurile secrete.

Există un loc din România ce a atras mai mulți turiști de-a lungul anilor, fiind apreciat pentru puterea energetică și divină pe care o simt.

Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai cunoscute din România, însă puțini sunt cei ce știu că dorințele se îndeplinesc în acest loc. Pe lângă culoarea ce a făcut-o celebră, Mănăstirea Voroneț este cunoscută pentru puterea liniștitoare pe care o are asupra oamenilor ce îi trec pragul. Adesea oamenii caută în acest lăcaș de cult un refugiu și liniște, dar și soluții asupra necazurilor ce le apar în cale, iar viața lor se schimbă după ce vin la Mănăstirea Voroneț, potrivit spynews.ro.