Destinații de vis din România pentru minivacanța de 1 Decembrie. Locurile perfecte din țară pentru un sejur de câteva zile

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 aug 2023, 02:50

Ce locuri puteți să vizitați în minivacanța de 1 decembrie

Sursa: PixaBay

Minivacanța de 1 Decembrie începe în câteva zile și mulți românii nu au decis încă unde să-și petreacă sejurul. Vezi ce locuri de vis din țară poți vizita.

România are multe destinații perfecte pentru această minivacanță de 1 Decembrie, iată unde puteți merge pentru câteva zile.

Citește și: Vremea de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022. Cum va fi vremea în minivacanța programată la finalul lunii noiembrie

Destinații de vis pentru minivacanța de 1 Decembrie

Minivacanța de 1 Decembrie începe la data de 30 noiembrie, atunci când se sărbătorește Sfântul Andrei, după care este urmată de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, ziua de 2 decembrie este liberă pentru

cei ce lucrează la stat, iar următoarele zile sunt de weekend, ceea ce înseamnă că sunt 5 zile perfecte pentru a explora țara.

Alba Iulia

Alba Iulia este un oraș ce are multă însemnătate pentru ziua de 1 decembrie, ceea ce înseamnă că este un loc perfect pentru a petrece cele 5 zile ale minivacanței. Alba Iulia are o istorie aparte, la data de 1 decembrie 1918 a avut loc Marea Adunare Națională, unde s-a decis unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Orașul are un program special pentru această zi, aproximativ 700 de soldați și peste 60 de piese de tehnică militară vor defila de ziua Națională a României pe bulevardul ,,1 Decembrie 1918”. Ziua de 1 decembrie va fi una plină de amintiri și o experiență unică pentru cei interesați de această parte a istoriei țării noastre.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Cum preferă zodiile să-și petreacă zilele libere. Unui nativ i se potrivesc locurile cu multă zăpadă

Maramureș

Pentru românii ce își doresc să petreacă minivacanța de 1 decembrie într-un loc mai liniștit și plin de tradiție, atunci Maramureșul este zona perfectă. În cele 5 zile de vacanță puteți să vizitați diferite obiective turistice ce vă vor ajuta să aflați toate secretele acestei zone incredibile, precum Cimitirul Vesel din Săpânța, bisericile de lemn, muzeul satului Sighet, cascada Cailor sau orașul Baia Mare.

Poiana Brașov

Poiana Brașov este în topul turiștilor, iar această minivacanță este perfectă pentru cei pasionați de sporturile de iarnă. Această stațiune se află la o altitudine de 1.030 de metri și este situată la doar 11 kilometri de Brașov, așă că doritorii își pot împărți vacanța între cele două destinații.

Pentru cei ce vor să se afle aproape de pârtii, Poiana Brașov este locul ideal, iar cei c vor să descopere locuri minunate din țara noastră, Brașovul este locația potrivită.

În această minivacanță puteți să vizitați Biserica Neagră, Bastionul Fierarilor, Turnul Negru, Bastionul Țesătorilor și multe alte astfel de locuri cu o poveste aparte.

Oradea

Oradea este unul dintre cele mai dezvoltate orașe din țara noastră și oferă foarte multe atracții turistice pe care trebuie să le vizitați. În acest sejur se vor îmbina locurile moderne și cele ce au o istorie de sute de ani în spate.

Românii vor putea să viziteze Cetatea Medievală Oradea, Complexul Baroc, Palatul Moskovits Adolf și fii, dealul Ciupeca, unde veți putea privi panorama orașului, ar acestea sunt doar câteva locuri ce pot fi admirate în această minivacanță de 1 decembrie.

Citește și: Sfântul Andrei 2022: 5 zile libere pentru români! Minivacanță la final de toamnă

 

Surse: Facebook Poiana Brasov/ Romania, adevarul.ro, alba24.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.