România este sufocată de păcănele și de reclame la jocuri de noroc. Sunt 12.000 de săli de pariuri sportive, 400.000 de abonați la jocuri de noroc, sute de mii de dependenți. Mulți și-au pus capăt zilelor, alții și-au pierdut casele sau locurile de muncă. Disperați să facă rost de bani că să alimenteze viciul unii s-au mutat în casă de amanet, unde îngrașă conturile patronilor acestor afaceri care au explodat în ultimii ani.
Un fenomen înfiorător ia tot mai mare amploare în România, care a ajuns să fie sufocată de păcănele și reclame la jocuri de noroc
Un amanet, o casă de pariuri, o banca, o sala de jocuri și din nou un amanet, cam așa arată fiecare mare bulevard din capitală.
Centrele de amanet sunt lipite de sălile de jocuri și de bănci, astfel încât clienții să nu aibă nicio șansă să se răzgândească atunci când li se golește buzunarul, o strategie care funcționează perfect. Un parteneriat letal care îi prinde în plasa pe cei care cred că doar norocul ii mai poate salva.
„Această proximitate fizică până la urmă reprezintă un factor agravant pentru oamenii care se află special în acest tip de dependență. Întotdeauna dacă un stimul este la îndemână îl poți vedea, îl poți accesa ușor, crește mult mai mult probabilitatea să apelezi la această alternativă.”, a subliniat sociologul Flavia Dobrescu.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Odată prins în lumea asta nu mai ieși nu mai faci diferența între azi și mâine, între zi și noapte. Se lasă seară peste cartiere, se trag obloanele peste tot, mai puțin peste sălile de amanet și păcănele, unde angajații nu par obosiți niciodată. Afacerile funcționează non-stop și asta datorită clienților ultra fideli.
Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, La Cămârzana, în Ţara Oaşului, tradiția merge mai departe