Detalii cutremurătoare: Tânărul de 19 ani din submarinul Titan s-a alăturat expediției doar pentru a-și mulțumi tatăl de Ziua Tatălui

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 mar 2024, 03:25

Tânărul de 19 ani nu ar fi vrut să meargă în expediție

După decesul tragic de care au avut parte cele cinci persoane ce au fost pe submarinul Titan, noi informații ies la suprafață.

Expediția pentru observarea Titanicului a luat 5 vieți, iar oamenii de pe întreaga planetă au stat cu sufletul la gură pentru a afla cât mai multe detalii cu privire la pasagerii submarinului, iar tragicul deces al celor cinci au adus la suprafață noi informații.

Citește și: Moartea pasagerilor de pe Titan, confirmată de Garda de Coastă și de OceanGate. Rămășițele găsite sunt ale submersibilui

Tânărul de 19 ani nu ar fi vrut să meargă în expediție

Shahzada Dawood, un om de afaceri pakistanez, se era unul dintre cei cinci pasageri ai submarinului Titan, iar alături de el se afla fiul său de 19 ani, Suleman. Tânărul băiat ce și-a pierdut viața alături de tatăl său după ce submarinul a suferit o „implozie catastrofală”, nu ar fi vrut să ia parte la această expediție, însă ar fi făcut-o doar pentru tatăl său.

Suleman i-a spus tatălui său că va participa cu el la această expediție pentru a vedea rămășițele Titanicului chiar de Ziua Tatălui, așa cum povestește mătușa băiatului. Aceasta mai adaugă că băiatul nu era pregătit pentru această aventură, dar și că ea nu ar fi putut face acest lucru nici dacă cineva i-ar fi oferit un milion de dolari.. “Este o situație ireală. Parcă sunt prinsă într-o film foarte prost, cu numărătoare inversă”, a declarat mătușa băiatului. 

„Nu este clar ce l-a determinat pe domnul Dawood să dorească să meargă să viziteze Titanic-ul împreună cu fiul său, dar era mânat pasiunea de a explora și înțeleg că acesta aventură fusese plănuită de ceva vreme”, a anunțat o sursă apropiată a milionarului.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Incredibil cine sunt persoanele de la bordul submarinului care s-a pierdut în preajma epavei Titanicului. La bord, se afla și șeful celebrului Institut SETI, de căutare a vieții extraterestre

Resturile submarinului dispărut au fost găsite

Paza de Coastă a Statelor Unite ale Americii a anunțat că au fost descoperite resturile submarinului Titan, în apropierea epavei Titanicului, acolo unde avea loc zona de căutare. Aceștia au mai anunțat și că resturile descoperite alături de Titanic arată ca și cum submarinul ar fi suferit o implozie, iar fin nefericire, cei cinci membri ce se aflau la bordul submarinului au decedat.

Resturile ce au fost descoperite de Paza de Coastă includ un cadru de acostare și un capac din spate al submersibilului, după anunțul realizat de expertul în scufundări David Mearns, care era prieten cu membrii echipajului Titan.

Azi dimineață, un vehicul de căutare a descoperit coada submarinului la 500 m distanță de Titanic. Robotul a descoperit și alte resturi. Experții au spus că aceste obiecte se potrivesc cu cele ale obiectului pierdut.

Imediat, am notificat familiile.  În numele Pazei de Coasă, vreau să-mi exprim condoleanțele pentru familiile membrilor echipajului”, a declarat reprezentantul Pazei de Coastă a SUA, potrivit fanatik.ro

Citește și: Misiune de salvare în Oceanul Atlantic! Un submarin plin cu turiști, care se îndrepta spre epavele Titanicului, a dispărut