Dumitru Constantin Dulcan este nu doar un neurolog deosebit, ci și un cercetător în domeniul psihologiei și al legăturii dintre minte, corp și spirit. Este membru al Societății Române de Neurologie și Psihiatrie, precum și al Organizației Internaționale de Cercetare a Creierului. A redefinit înțelegerea oamenilor asupra funcționării creierului și a impactului gândirii pozitive asupra sănătății mintale și fizice.
Cu peste 300 de studii specializate publicate și o carieră care a început încă din perioada regimului comunist, Dumitru Constantin Dulcan este recunoscut pentru lucrarea sa semnificativă, "Inteligența materiei", care a atras atenția și respectul atât al
În 1993, a înființat prima clinică de neurologie din sistemul medical militar.
Pe lângă abordarea sa științifică riguroasă, profesorul doctor Dulcan a fost un pionier în cercetarea și experimentarea unor metode alternative de tratament. În conferințele sale captivante, explorează subiecte precum importanța gândirii pozitive, semnificația viselor premonitorii și conexiunea noastră cu lumea dincolo. În afara activității sale academice, Dumitru Constantin Dulcan este și un om dedicat familiei, este căsătorit și are un fiu.
Dumitru Constantin Dulcan, despre frica de a rămâne orfan
Din cauza condițiilor vitrege de viață și a lipsei totale de orice tip de asistență medicală, din cei 9 copii pe care i-a născut mama medicului, nu au trăit decât 4, iar distanțele de vârstă erau mari. Constantin Dulcan era cel mai mic și alintat dintre toți copiii, având o legătură aparte cu mama sa, care era moașa și tămăduitoarea satului.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Iubirea era foarte mare, dar la fel și teama de a nu o pierde pe cea care reprezenta pentru Dumitru Constantin Dulcan „prima și ultima mea rațiune de a fi”.
„Evident când eram mic, pe la primele clase. După, maturitatea creierului mi-a permis să înțeleg că mama e viabilă, trăiește destul de mult. A murit la 88 de ani. Dar la vârsta aia, văzând pe toți copiii, cei care aveau mame vitrege, tot timpul plângeau.
Aveam această idee, într-adevăr, doamne ferește să rămân fără mamă. Am iubit-o enorm de mult. Tata era un tip rece, mama era cea cu rolul de a te mângâia, de a te alinta. Tata era preocupat să își întrețină familia, pentru că nu eram bogați,” a declarat Dumitru Constantin Dulcan.
Întreaga emisiunea poate fi urmărită aici: