Detalii neștiute din viața actriței Dolunay Soysert, Neslihan, din “Inima rebelă”

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 23 oct 2024, 17:20

Pe Dolunay Soysert o puteți descoperi în fiecare seară, de la ora 20:00, interpretând rolul excepțional al lui Neslihan, în producția “Inima rebelă”, difuzată la Kanal D.

Dolunay Soysert, actrița pe care o puteți urmări în serialul "Inima rebelă", difuzat la Kanal D, în rolul lui Neslihan, are un curriculum de viață impresionant. A interpretat zeci de roluri diverse și solicitante în seriale, filme de lung metraj sau pe diverse scene de teatru.

Detalii neștiute din viața actriței Dolunay Soysert, Neslihan, din “Inima rebelă”

Dolunay Soysert a studiat Arheologia și Istoria Artei la Universitatea din Istanbul și, concomitent a intrat la Centrul de Artă Müjdat Gezen.

La finalul studiilor avea în buzunar o diplomă în arheologie, istoria artei și teatru, dar actoria a fost mereu prima opțiune în carieră. După patru ani pe scena teatrului din Istanbul a decis să plece să aprofundeze studiile în actorie la Departamentul de Teatru al Universității din Nebraska din America, timp de un an și apoi s-a stabilit în New York, "vânând" toate cursurile de actorie.

Dolunay Soysert a plecat din Turcia cu toate economiile sale, însă acestea nu i-au ajuns să se întrețină prea mult timp. A fost nevoită să își ia tot felul de joburi part-time, lucrând ca vânzătoare, manager de magazin, și chiar ca ospătar într-un restaurant.

Citește și: Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”, transformare uluitoare de-a lungul celor trei decenii de carieră! Iată cum arăta celebra actriță când a debutat pe platourile de filmare

Puțină lume știe că actrița a mai fost căsătorită înainte să îl cunoască pe cel de-al doilea soț. Prima oară s-a căsătorit când avea 26 de ani, însă a divorțat după doar 4 ani de mariaj. Pe scena teatrului l-a cunoscut, în 2006, pe actorul Sinan Tuzcu, cu care s-a căsătorit după doar șase luni, iar căsnicia lor a durat 10 ani.

Când nu este la filmări sau la repetiții pentru o piesă de teatru, Dolunay Soysert adoră să citească și să se joace cu cei doi căței ai săi, Müzeyyen și Safiye.

Cititul face parte din rutina sa zilnica la fel ca și sportul, căruia îi acordă o atenție deosebită, mai ales că pentru un actor corpul este un <instrument vital>, după cum spune chiar actrița. Merge regulat la cinematograf, pentru că adoră energia care se creează în sala de cinema. Călătoriile sunt modul său de a evada din cotidian și adoră să exploreze locuri, culturi noi și să cunoască oameni.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern

Perfecționistă și dornică să țină pasul cu noi tehnici din teatru și cinematografie, Dolunay Soysert, acum în vârstă de 52 de ani, s-a reîntors la școală când avea 40 de ani, la Departamentul de Actorie Avansată a Universității Kadir Has.

Citește și: El a fost cea mai mare iubire a renumitei Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”! Iată cine este chipeșul actor din Turcia care i-a furat inima frumoasei actrițe

Dolunay Soysert s-a născut în Adana. Când era copil, s-a mutat la Ankara împreună cu familia datorită jobului său, care era de antreprenor și, apoi, la Istanbul.

Pe Dolunay Soysert o puteți descoperi în fiecare seară, de la ora 20:00, interpretând rolul excepțional al lui Neslihan, în producția “Inima rebelă”, difuzată la Kanal D. Din 29 octombrie, fanii serialului ”Inimă rebelă” vor putea urmări producția preferată, de luni până vineri, de la ora 20:00, numai la Kanal D.