Detalii noi în dosarul Colectiv! Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă mult mai mică dacă va fi declarat vinovat pentru incendiului tragic din clubul Colectiv

Author: Lavinia Medrea

Detalii noi în procesul Colectiv! Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă mult mai mică dacă va fi declarat vinovat pentru incendiului tragic din clubul Colectiv

Sursa: Facebook Cristian Popescu Piedone

Primarul Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă mult mai mică dacă îi va fi găsită vina în dosarul Colectiv.

Vești bune pentru C ristian Popescu Piedone. Primarul ar putea primi o pedeapsă mai mică decât prima, care a fost decisă în instanță, dacă va fi găsit vinovat pentru incendiul din clubul Colectiv.

Este și cazul funcționarilor din Primărie și a doi ofițeri de la ISU. Curtea de Apel București a hotărât să modifice parțial acuzațiile care au fost aduse împotriva lor, de asemenea, au fost scoase și repercursiunile grave ale abuzului în serviciu.

Așadar, din pedepsele meritate vor fi scăzuți câțiva ani de execuție în închisoare.

Cristian Popescu Piedone va primi o pedeapsă mult mai mică dacă va fi găsit vinovat în dosarul Colectiv

Fost primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare doar pentru abuz în serviciu, în primă instanță. În prezent, judecătorii Curții de Apel au hotărât să scoată repercursile foarte grave ale abuzului în serviciu, lucru care va determina scăderea anilor de pedeapsă.

Dacă înainte Cristian Popescu Piedone ar fi riscat peste 10 ani de închisoare, acum pedeapsa nu poate depăși șapte ani.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Cristian Popescu Piedone, despre incendiul de la Colectiv! Politicianul a spus daca se simte vinovat sau nu pentru tinerii care si-au pierdut viata?

„Este revoltător, bineînțeles! Asta nu e justiție. O bătaie de joc la adresa victimelor. Cum poți să spui că nu au fost consecințe deosebit de grave când au murit 64 de oameni și au fost răniți atâția tineri. E normal așa ceva?″, a declarat Cristian Matei, victimă a incendiului din clubul Colectiv.

Citeste si: A venit decizia din Dosarul Colectiv! Cristian Popescu Piedone și patronii clubului, condamnați la ani grei de închisoare

A fost luată aceeași hotărâre și pentru cele două foste angajate ale lui Cristian Popescu Piedone, de la Primăria Sectorului 4, București. Aurelia Iofciu a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Luminiță Ganea a fost condamnată la șapte ani de închisoare, pentru același delict.