Detalii tulburătoare despre tragedia de pe râul Mureș. „Atunci am văzut un picior, l-am prins și l-am tras afară...”

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 03 mai 2023, 10:36

Detalii tulburătoare despre tragedia de pe râul Mureș

Ies va iveală detalii tulburătoare despre tragedia de pe râul Mureș. Unul dintre bărbații care au ajuns primii la locul accidentului a povestit cum a scos din apa trupul băiețelului înecat.

Nicolae Buda, bărbatul care a scos din apele râului Mureș trupul băiețelului în vârsta de 3 ani, a oferit detalii tulburătoare despre ceea ce a s-a întâmplat la scurtă vreme după ce barca în care se aflau 12 persoane s-a scufundat. 

Citește și: Robert și Maria, copiii dispăruți în apele râului Mureș, sunt frați. „Sperăm și ne rugăm la bunul Dumnezeu să îi găsim” 

Copil de 3 ani, printre victimele tragediei de pe râul Mureș 

Nicolae Buda are casa pe malul Mureșului, nu departe de locul în care a avut loc incidentul, și a ajuns printre primii la locul în care barca s-a răsturnat. El este și cel care a scos din apa trupul copilului în vârsta de 3 ani, pentru care medicii nu au mai putut face nimic.

M-a sunat un prieten și mi-a spus să iau repede barca și să mergem să-i ajutăm pe unii care au căzut în apă. Printre ei și mulți copii. Am suit în barcă și m-am dus în direcția aia. Imediat ce barca s-a răsturnat, patru au ieșit la mal, o femeie era între crengi, agățată, zbiera. Se ținea, nu era în pericol. Am zis că nu mă opresc la ea, ci mă duc să scot copiii.

Am văzut baca răsturnată și o haină. Nu era încă întuneric. Atunci am văzut un picior, l-am prins și l-am tras afară. Era un copilaș, era umflat de apă. Am făcut respirație gură la gură, dar era deja mort. Avea trei ani și patru luni. Mă întreb, câtă iresponsabilitate, să urci în barcă copii, fără vestă pe ei, să vezi că barcagiul era și beat ”, a povestit Nicolae Buda, pentru Adevărul.  

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cuvintele sfâșietoare ale Alinei, tânăra care și-a pierdut copilul și soțul în apele Mureșului. „De ce mi i-ai luat Doamne pe amândoi, cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva?”

Tatăl copilului de 3 ani este de negăsit 

Eduard, tatăl copilului în vârsta de 3 ani care s-a înecat în râul Mureș, este de negăsit. Alături de el este căutat și cumnatul său și cei doi copii ai acestuia, Robert și Maria. 

„În acest moment cele 4 persoane dispărute, doi copii şi doi adulţi, nu au fost găsite. În această seară, începând cu ora 19:00, echipajele de scafandri s-au retras la bază. 2 echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş şi ISU Arad vor continua misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii”, a transmis ISU Timiş marţi seară. 

În cursul zilei de marţi, aproximativ 30 de pompieri şi mai multe echipaje de scafandri au intervenit pentru căutarea celor patru persoane dispărute, doi copii şi doi adulţi, în apele râului Mureş, după ce duminică seară barca

în care se aflau s-a răsturnat. În sprijinul acestora a intervenit şi un elicopter. De asemenea, a fost solicitat sprijin şi au început căutările şi pe teritoriul Ungariei.

„Mureşul este foarte puternic. Deşi scade, are valuri. Sperăm şi ne rugăm la bunul Dumnezeu să îi găsim. Facem tot posibilul să găsim trupurile neînsufleţite pentru a putea să-i redăm familiilor”, a declarat Letiţia Stoian, primar Semlac.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.