Detaliile care îţi construiesc ţinutele: 8 accesorii statement must-have

Author: Diana Tilă

Accesoriile sunt mai mult decât mici detalii ce completează o ţinută. Cu ajutorul lor poţi să personalizezi şi să întregeşti un outfit, iar accesoriile potrivite pot chiar să transforme un outfit banal într-unul spectaculos. De aceea, e o idee inspirată să investeşti în piese statement, versatile, care nu se demodează de la un sezonul la altul.

Descoperă mai jos 8 accesorii statement must-have pentru orice garderobă:

Ochelarii de soare cât eye

Ochelarii de soare cât eye au devenit un model clasic, asociat cu eleganţă şi feminitatea. Îi poţi purta în orice anotimp, iar dacă optezi pentru modele în nuanţe de maro sau negru, îţi va fi foarte uşor să îi asortezi.

Pentru o ţinută de zi reuşită, combina ochelarii de soare cât eye cu jeanşi boyfriend, un tricou lejer, balerini şi o poşetă mini de piele. Desigur, îi poţi purta foarte bine şi cu rochii, fuste mini sau maxi, pulovere de caşmir sau pantaloni office.

Inelele cu pietre

Inelul potrivit poate să întregească o ţinută, fie că este vorba despre un eveniment black ţie, fie că este vorba despre un prânz în oraş sau o sesiune de shopping. Inelele din argint sau aur reprezintă cea mai bună alegere, deoarece metalele preţioase rezista excelent în timp.

Poţi opta pentru inele cu pietre preţioase, precum smaraldul sau safirul, dar şi pentru inele cu pietre semipreţioase, cum ar fi ametistul, opalul sau jadul.

Balerinii

Încălţămintea de damă cu design simplu şi talpă joasă trebuie neapărat să aibă loc în garderoba ta. Balerinii se număra printre piesele clasice, în special cei cu design simplu, în nuanţe de negru, bej sau gri. Îi poţi purta atât cu jeanşi, cât şi cu rochii, fuste sau salopete.

Printre cele mai rezistente materiale pentru balerini se număra pielea şi pielea ecologică. Desigur, poţi alege şi modele cu inserţii textile sau aplicaţii preţioase.

Perlele

Un simbol al rafinamentului, perlele nu se vor demoda prea curând, în special dacă sunt montate în bijuterii cu design clasic. Acestea se pot integra atât în ţinute de zi, cât şi în ţinute de seară, în funcţie de stilul tău vestimentar şi de hainele pe care le alegi.

Poţi purta un lănţişor subţire cu perla alături de o rochie neagră midi şi balerini, ca să obţii un outfit de zi elegant şi comod. De asemenea, un inel cu perlă de dimesniuni mari se va asorta de minune cu o rochie de ocazie în nuanţe de bleumarin, negru, alb sau roşu, pentru un look de seară.

Cizmele Thigh High

Cizmele Thigh High sau cizmele înalte, peste genunchi, reprezintă o piesă excelentă pentru ţinute feminine şi sexy. Poţi opta atât pentru modele cu toc, cât şi pentru modele cu talpa joasă, în funcţie de stilul tău vestimentar. Poartă-le cu fuste mini, rochii, salopete sau jeanşi şi nu uita să adaugi şi câteva accesorii delicate care să completeze ţinută, cum ar fi cerceii sau brăţările.

Eşarfa din mătase

Mătasea este un material asociat cu delicateţea şi eleganta feminină, pe care îl poţi purta în orice anotimp. O eşarfă din mătase este un accesoriu minunat pentru ţinute de zi, mai ales că merge cu o mulţime de piese vestimentare, de la jeanşi la rochii.

Dacă îţi doreşti un model de eşarfa uşor de asortat, optează pentru nuanţe uni, precum bleumarin, bej, gri, verde sau oranj. O eşarfă în nuanţe vii te va ajuta să dai o pată de culoare oricărei ţinute.

Pălăria de paie

O pălărie de paie va completă de minune ţinutele de vară. Optează pentru un model în nuanţe de bej, maro sau negru, pe care să îl asortezi cu rochii lejere, fuste midi sau maxi, jeanşi scurţi, cămăşi, topuri sau seturi din satin. Pălăria de paie nu se va demoda prea curând, aşa că o poţi purta cu succes sezon după sezon.

Ceasurile de damă cu curea din piele

Un accesoriu atemporal, ceasul nu trebuie să îţi lipsească din garderoba. Dacă îţi doreşti un model elegant şi rafinat, alege un ceas de damă cu curea din piele. Ceasurile de damă cu cadran mic şi curea de piele maro sau neagră se vor asorta uşor cu orice tip de ţinută, fie că porţi jeanşi, fie că porţi o rochie.

De asemenea, mai poţi opta şi pentru ceasuri de damă cu detalii preţioase, din aur, argint sau cristale.

Pentru un look impecabil şi accesibil, asortează o cămaşă albă oversize cu jeanşi boyfriend sau skinny, balerini sau cizme şi un ceas Casio cu design clasic.

Include accesoriile de mai sus în garderoba ta dacă îţi doreşti ţinute de efect fără prea mare efort. Piesele statement sunt deosebite, uşor de asortat şi nu se demodează prea repede. Le vei putea folosi atât pentru ţinute de zi, cât şi pentru ţinute elegante de seară, indiferent de stilul tău vestimentar.