Detaliul incredibil observat la priveghiul legendarului Nicu Covaci. Ce este desenat chiar pe sicriu

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 aug 2024, 13:09

Cei ce l-au cunoscut și apreciat pe Nicu Covaci se adună zilele acestea să îi aducă un ultim omagiu în foaierul Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Sicriul în care odihnește acum trupul neînsuflețit a lui Nicu Covaci este de culoare albă, având pe el pasărea Phoenix și versurile care au scris istorie.

Citește și: Care a fost ultima dorință a lui Nicu Covaci: „Asta vom face” Înmormântarea artistului va fi una privată, fără onoruri militare

Ce scrie pe sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci

Potrivit opiniatimișoarei, legendarul Nicu Covaci este depus într-un sicriu alb cu versuri, la Filarmonica din Timișoara. Cei care l-au prețuit sunt așteptați să-i aducă un ultim omagiu liderului trupei Phoenix.

Pe sicriu, alături de o pasăre Phoenix sunt desenate și câteva versuri care au făcut istorie de-a lungul carierei sale.

„Fie să renască numai cel ce har
are de-a renaște, curățit prin jar,
din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum, astăzi ca și mâine, pururi și acum”

, scrie pe sicriul artistului, faimoasele versuri ale lui Șerban Foarta si Andrei Ujica, din cântecul magic Invocație, de pe albumul Cantafabule.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu legendarului artist sunt rugați să nu vină cu lumânări sau coroane, ci să aibă cel mult o floare. De asemenea, este permis un număr maxim de 100 de persoane la căpătâiul acestuia, pentru a nu se crea aglomerație.

Tot marți, în fața Filarmonicii sunt așteptați motocicliștii din Timișoara pentru a se reuni pentru ultima dată cu cel ce a fost Nicu Covaci și pentru a onora încă o dată pasiunea artistului pentru motoare.

Citește și: Decizia neașteptată luată de familia lui Nicu Covaci în legătură cu înmormântarea artistului. Când și unde își pot lua fanii rămas bun de la legendarul solist al trupei Phoenix

Amintim că Nicu Covaci a murit la data de 2 august, după o luptă grea cu boala. Acesta era internat la Spitalul Județean din Timișoara, după ce starea sa de sănătate s-a agravat.

În primăvară, artistul a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate pentru extirparea unei tumori pe creier.

Ceremonia de înmormântare a artistului va avea loc joi, într-un cadru privat. Până atunci, marți, între orele 11.00 și 20.00, respectiv miercuri, între 9.00 și 17.00, cei dragi sunt așteptați să îi aducă un utlim omagiu lui Nicu Covaci la Sala Capitol.