Speriati ca urmasii lor ar puteau-o apuca pe cai gresite, unii au ajuns chiar sa angajeze... detectivi particulari.
Oare cati dintre dumneavoastra stiti ce fac copiii la scoala? Tentatiile sunt mari, iar anturajele de multe ori, dubioase! Cine stie ce ispite le ies in cale: pot ajunge in ghearele unor raufacatori sau pot aluneca singuri pe o panta de unde greu se mai intorc.
Detectivii particulari va pot scuti de-o grija! Sa-i spunem Bogdan specialistului in filaje care a stat cu noi de vorba! Marturiile lui sunt socante: „ Au fost cazuri cand copiii au intrat intr-un
O data ce ati angajat un detectiv particular va puteti pune „in cui” gandul ca s-ar putea intampla ceva cu odrasla...
„Urmarirea se face cu mai multe camere, de mai multi detectivi, atat cu autoturismele, cat si pe jos.
„Intotdeauna a fost un copil foarte cuminte. Pana a intrat la liceu. De atunci nu stiu, cred ca cercul de prieteni i s-a schimbat, nu stiu ce s-a intamplat cu el. A inceput sa lipseasca din ce in ce mai mult de acasa. Noptile nu venea, nu ne dadea nici o explicatie. Chiar a fugit si pe geam o data. ”, povesteste o mamica.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
Parintii care apeleaza la ajutorul detectivilor particulari sunt, in general, oameni potenti financiar.
Detectivii particulari spun ca afacerea lor devine cu adevarat profitabila in septembrie, inainte de inceperea anului scolar. 25% dintre clienti sunt parinti. Adultii vor sa afle ce fac copiii lor mai ales dupa ce ies de pe poarta unitatii de invatamant.
Psihologi explica si ei fenomenul: „Este vorba de parinti care sunt extrem de ocupati, care nu au disponibilitate efectiva temporara si uneori nici afectiva pentru a se implica ceva mai mult in viata copiilor. Preferabil ar fi sa existe un climat de incredere reciproca si de implicare reala. ”
In Romania, abandonul scolar este o problema pe care autoritatile nu reusesc sa o rezolve. Conform datelor furnizate de Ministerul Educatiei,18% din cei doua sute de mii de elevi dintr-un an scolar aleg sa renunte la carte inainte sa absolve invatamantul obligatoriu de zece clase. Daca facem un calcul simplu, peste 35 de mii de copii renunta anual la carte.