Deținutul de 26 de ani evadat de la penitenciarul Poarta Albă a fost prins. Acest gest i-ar putea aduce o nouă condamnare

Autor: Andrei Costanda

Deţinutul evadat a fost prins miercuri seară, pe un câmp din apropierea autostrăzii A2.

Sursa: Observator News

Un tânăr de 26 de ani a evadat ieri din Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța, dar a fost capturat după doar câteva ore, în urma unei ample operațiuni de căutare.

Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța a fost scena unei evadări care a pus în alertă autoritățile la nivel național. Un deținut de 26 de ani a reușit să fugă de sub supravegherea gardienilor, eveniment care a generat o reacție rapidă și intensă din partea forțelor de ordine.

Deținutul a fost prins la scurt timp după evadare

Tânărul, condamnat la doi ani și cinci luni de închisoare pentru influențarea declarațiilor, a profitat de un moment de neatenție al paznicilor și a dispărut în jurul orelor prânzului.

În urma evadării, administrația penitenciarului a declanșat imediat procedura de alarmare a unității și a informat Administrația Națională a Penitenciarelor, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Inspectoratul de Poliție de Frontieră Constanța.

Echipe de jandarmi și polițiști au fost mobilizate pentru a organiza filtre la toate intrările și ieșirile din oraș, precum și în diverse puncte strategice din județ. Niciun mijloc de transport nu a scăpat neverificat, șoferii fiind rugați să ofere informații despre evadat prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Operațiunea de căutare a fost una amplă, implicând formarea de echipe specializate în căutări și controlul punctelor de trecere a frontierei. Eforturile conjugate ale forțelor de ordine au dat roade după câteva ore, când deținutul a fost descoperit pe un câmp, în apropierea autostrăzii A2, lângă Medgidia. Tânărul se plimba liniștit pe jos când a fost observat de o patrulă de poliție.

Pentru a preveni o nouă tentativă de fugă, polițiștii au fost nevoiți să utilizeze arma din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical.

Această măsură a fost suficientă pentru a-l imobiliza pe evadat, care a fost imediat încătușat și transportat la sediul poliției pentru audieri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citește și: Jador și Oana Ciocan au apărut împreună la scurt timp după anunțul despărțirii! În ce ipostază au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

Citește și: Nicolae Stanciu a renunțat la tricoul cu numărul „10” pentru o cauză nobilă. Căpitanul naționalei a ales să îmbrace tricoul în care Olimpiu Moruțan ar fi trebuit să joace la EURO 2024

Deținutul riscă o nouă condamnare

Conform Nicoletei Baraitaru, reprezentant al Penitenciarului Poarta Albă, instituția a luat toate măsurile necesare pentru a informa și coordona acțiunile împreună cu celelalte structuri implicate.

„S-a dispus alarmarea unității, a fost informată Administrația Națională a Penitenciarelor, IPJ Constanța și Inspectoratul de Poliție de Frontieră Constanța”, a declarat aceasta.

Deținutul riscă acum o nouă condamnare, suplimentară celei inițiale. În conformitate cu legislația în vigoare, pentru infracțiunea de evadare, el ar putea primi o pedeapsă suplimentară cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare. Investigațiile continuă pentru a clarifica toate circumstanțele evadării și a stabili eventualele responsabilități ale personalului penitenciarului.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.