Acest fruct este unul dintre cele mai consummate pe parcursul verii deoarece este revigorant și oferă hidratare.
Ce conține pepenele roșu și câte calorii are
Pe lângă faptul că oamenii adoră să îl consume pentru gustul dulce și totuși răcoros pe care acesta îl are, beneficile pe care consumul de pepenele roșu le are, îl face să fie pe primul loc în preferințele fructelor de vară.
Pepenele roșu are în componența sa minerale necesare organismului uman precum magneziu, potasiu, fibre, acid folic și licopem. Licopemul este un foarte bun antioxidant și este descoperit că ajută la protecția împotriva anumitor tipuri de cancer, dar și la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Aproximativ 150 de grame de pepene roșu conține doar 43 de calorii, 0 grăsimi, fibre, carbohidrați (doar 9 grame de zahăr), calciu, fier și nelipsitele vitamine A și C, conform doc.ro.
Citeste si: Salată de vinete fără maioneză. Cea mai gustoasă rețetă turcească
Cum se ține cura de detoxifiere cu pepene roșu
Cura de detoxifiere are două etape, la sfârșitul cărora veți pierde 3-4 kilograme.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Prima etapă durează 5 zile, nu mai mult, nu mai puțin și în aceasta se va consuma exclusive pepene roșu. Cantitatea de pepene roșu nu trebuie să fie mai mare de 3 kilograme pe zi. Această etapă ajută la eliminarea toxinelor și a apei în exces.
După ce prima etapă este finalizată, începe cea de-a doua care va dura 2 zile, în care va trebui să avem 3 mese pe zi și două gustări ce vor fi constituite, preferabil, din pepene roșu, potrivit frunza-verde.ro.
Această rețetă nu este recomandată persoanelor ce au pietre la rinichi sau suferă de diabet.
Ce beneficii are detoxifierea cu pepene roșu
Această dietă va ajuta cu acneea, nefrita, pielita si pielonefrita, reumatism, pietre la bilă, colită. Consumul într-o cantitate mare a pepenelui roșu are rolul de a hidrata corpul, ceea ce ajută la prevenirea insolației, prevenirea cancerului, datorită numărului ridicat de antioxidanți pe care acesta îl conține, regenerarea părului și a pielii, îmbunătățește digestia, previne inflamarea, potrivit doc.ro.
Citeste si: Cele mai bune smoothie-uri pe care să le faci vara, când vremea este caniculară