Device-uri electronice în trend la români

Author: Oana Picerea

Fie că vorbim despre evoluția locurilor de muncă de la noi din țară sau de preferințele pe care le avem pentru organizarea timpului liber, device-urile electronice fac parte din viața noastră de zi cu zi. De altfel, dacă în trecut numărul gadgeturilor folosite era destul de mic și se limita, de cele mai multe ori, la desfășurarea activităților profesionale, în prezent, tehnologia a devenit indispensabilă pentru confortul nostru zilnic.

De la folosirea platformelor social media și până la interacțiunea pe care o avem cu sistemele de automatizare de tip smart home, device-urile electronice reprezintă acum produse esențiale, fără de care nu ne mai putem imagina o viață satisfăcătoare.

Iată care sunt device-urile în trend la noi în țară și pe care ar trebui și tu să le încerci, dacă nu ai făcut-o deja.

Smartwatch-uri și brățări fitness

Sănătatea și activitățile fizice sunt tot mai importante pentru noi, iar dispozitivele wearable precum smartwatch-urile și brățările fitness ne ajută să monitorizăm constant starea noastră de bine.

În plus, un smartwatch ne va trimite notificări atunci când cineva încearcă să ne contacteze și se va asorta de minune cu smartphone-ul și cu alte accesorii vestimentare sau alte device-uri electronice pe care le avem mereu asupra noastră - spre exemplu, suita de accesorii smart poate fi completată cu produse tip țigară electronică, căști wireless sau alte module bluetooth.

Electrocasnicele inteligente

O nouă tendință în creștere la nivel global și la noi în țară este reprezentată de folosirea electrocasnicelor inteligente. De la frigidere, termostate smart și până la aspiratoare robot, totul poate fi controlat prin smartphone pentru un plus de confort în viața de zi cu zi. Mai mult, unele electrocasnice inteligente ne ajută să folosim mai eficient resursele și chiar să economisim bani cu facturile lunare pentru consumul de energie.

Gadgeturile smart home

Iluminatul inteligent, sistemele de securitate inteligente și asistenții vocali (cum ar fi Amazon Alexa sau Google Assistant) fac parte din categoria dispozitivelor smart home, care sunt din ce în ce mai comune în gospodăriile românilor.

Televizoarele smart

Televizoarele inteligente au schimbat modul în care consumăm conținut media. Device-urile oferă acces la servicii de streaming, fără a mai avea nevoie de dispozitive externe. Cu ajutorul unei telecomenzi sau chiar prin comandă vocală, putem naviga rapid prin canale TV, online sau aplicații care permit conectarea cu un smartphone sau cu un device tip smart home.

Laptopurile și tabletele

Laptopurile și tabletele sunt la fel de prezente în viața noastră, fiind folosite pentru muncă, studiu sau divertisment. De la procesarea datelor și până la rularea unor jocuri video complexe, dispozitivele ne ajută să fim productivi și să ne relaxăm, indiferent de împrejurare. Cu dimensiuni compacte și ecrane tactile, acestea sunt ideale pentru momentele în care ne aflăm în mișcare.

Mai mult, tabletele au devenit tot mai populare în rândul celor care citesc des, pentru navigare rapidă pe internet și pentru consum de conținut media. Despre importanța cititului zilnic poți afla mai multe aici.

Smartphone-urile

Telefoanele mobile sunt, fără îndoială, printre cele mai utilizate dispozitive electronice în România. Smartphone-urile nu sunt folosite doar pentru a face apeluri și trimite mesaje text, ci sunt gadgeturi care ne ajută să ne relaxăm, să ne desfășurăm activități la locul de muncă sau să ne deplasăm rapid cu ajutorul GPS-ului integrat. Cu acces la internet, aplicații variate și o cameră foto de calitate, telefoanele mobile au devenit accesorii de neînlocuit în viața de zi cu zi.

După cum vezi, pe lângă deja obișnuitele smartphone-uri, românii integrează tot mai mult tehnologia în viața de zi cu zi, alegând produse care pot aduce un plus de confort și siguranță. Astfel, device-urile inteligente în trend includ aparatură electrocasnică, produse pentru curățenie, sisteme de securitate, soluții pentru iluminat și, nu în ultimul rând, produse pentru monitorizarea stării de sănătate.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.