Se intampla de astazi! Bulgaria intră în zona galbenă la finalul săptămânii

Author: Lavinia Medrea

Vești dezamăgitoare pentru turiștii români! Bulgaria va intra duminică dimineață în zona galbenă deoarece au crescut cazurile de Covid-19.

Bulgaria va intra în zona galbenă duminică dimineață, după ce rata incidenței cazurilor de Covid-19 a crescut. De asemenea, turiștii români care sunt nevaccinați vor fi nevoiți să se testeze atunci când se vor întoarce în România. 

Bulgaria intră în zona galbenă la finalul săptămânii

Valul patru al pandemiei de Covid-19 începe să-și pună amprenta în Bulgaria, lucru trist pentru turiștii care plănuiau să-și petreacă vacanța pe litoralul din Bulgaria. 

Citeste si: Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Persoanele care nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Marți s-au înregistrat 1.891 de cazuri noi și 57 de decese, în timp ce miercuri cazurile au crescut, astfel că au fost raportate 1.911 cazuri şi 33 de decese. Este de reținut că cifrele menționate au atins recordul pentru ultimele luni.

Cazurile de infectări înregistrate pe teritoriul Bulgariei sunt de patru ori mai mari decât cele înregistrate în România, și anume 23.814 de infectări. Cazurile din Bulgaria au depășit deja rata de 1,5 la mia de locuitori, astfel că intră automat pe lista galbenă a țărilor care reprezintă un risc de infectare cu Covid-19 ridicat.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Vaccinarea devine OBLIGATORIE in aceasta tara! Mii de români vor fi afectați

În această situație, turiștii români care se întorc în România și nu au efectuat schema completă de vaccinare contra Covid-19 vor fi nevoiți să efectueze teste rapide PCR și să prezinte la graniță un rezultat negativ, nu mai vechi de 72 de ore. Minorii cu vârste sub șase ani sunt excluși de la regula impusă, menționată anterior. 

Sezonul estival, în Bulgaria, va continua până la începutul lunii octombrie. Anul acesta, teritoriul Bulgariei a fost foarte ofertant și atractivi pentru turiștii români dornici de relaxare, așa că mulți dintre ei și-au dorit să-și petreacă vacanțele pe litoralul bulgăresc. 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.