Dezastru de Crăciun în Maramureș. Inundațiile au pus stăpânire pe drumurile și curțile oamenilor

Autor: Diana Bostan

Inundații Maramureș

Sursa: Captură foto Antena 3CNN

Locuitorii din Maramureș se confruntă cu inundații severe, în prag de sărbători, ca urmare a debordării unui pârâu din albia sa.

Situație critică de Crăciun în Maramureș. Inundațiile severe au pus stăpânire pe un drum, însă apa a intrat și-n curțile oamenilor.

Inundații de Crăciun în Maramureș

Regiunea Maramureș se confruntă cu evenimente de inundații în urma ieșirii din albie a Pârâului Chechișel, afectând nu doar infrastructura rutieră, ci și locuințele oamenilor. Echipajele de pompieri sunt mobilizate în prezent pentru intervenții de urgență.

În loc să participe la slujba de Crăciun, locuitorii se confruntă cu teama de a-și lăsa casele vulnerabile în fața inundațiilor, cu gândul la posibilitatea ca apa să pătrundă în locuințele lor.

Citește și: „Este dezastru în Craiova după o furtună incredibilă” Mașinile au fost luate de ape, iar acoperișurile distruse

Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a oferit o perspectivă asupra situației actuale în urma inundațiilor cauzate de ieșirea din albie a Pârâului Chechișel.

El a subliniat că, în prezent, situația revine la normal, deoarece nivelul pârâului este în retragere, iar fenomenele de ploaie s-au oprit.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rudolf Stauder a menționat că echipele de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) sunt deja pe teren și vor acționa pentru evacuarea apei din curțile câtorva gospodării care au fost afectate de inundații. Cu accent pe măsurile de prevenire și gestionare a situației, el a indicat că doar curțile unui număr limitat de locuințe au fost inundate.

Apele au pus stăpânire pe unul dintre drumurile aflate în apropierea pârâului

Un aspect deosebit de vulnerabil este reprezentat de un drum aflat în imediata apropiere a pârâului. Echipele de intervenție sunt mobilizate pentru evacuarea apei din acele curți și pentru a minimiza eventualele riscuri asociate cu situația.

În ciuda acestor circumstanțe, prefectul a adăugat că, până în momentul actual, nu s-au înregistrat pagube semnificative. Informațiile disponibile indică faptul că situația este sub control și că eforturile de intervenție au fost eficiente în limitarea impactului inundațiilor în această regiune.

Citește și: Cod portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale în România! Iată zonele vizate

În acest moment lucrurile revin la normal. Pârâul este în retragere și ploile s-au oprit. Colegii de la ISU sunt în teren și vor interveni ca să evacueze apa din cele câteva curți care au fost inundate. Doar curțile câtorva gospodării au fost inundate.

Un drum este foarte aproape de acel pârâu care a ieșit din matcă. Colegii vor interveni să evacueze apa din acele curți. Din informațiile pe care le avem, n-au fost pagube considerabile ”, a fost declarația făcută Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, potrivit Digi24.ro.