Dezastru la Baltimore. Un pod lung de 2,5 kilometri s-a prăbușit după ce o navă s-a izbit violent de acesta. Zeci de persoane sunt căutate în apele râului

Autor: Diana Bostan

Podul Key Bridge din Baltimore s-a prăbușit

Sursa: CNN

O tragedie s-a abătut asupra orașului Baltimore, Maryland, după ce celebrul Pod Key Bridge, o structură emblematică cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbușit marți, 26 martie, în urma unei coliziuni devastatoare cu un cargobot.

O tragedie de proporții a avut loc în Baltimore, Maryland, când Podul Key Bridge, o importantă arteră de circulație cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbușit în urma unei coliziuni violente cu un cargobot, conform rapoartelor furnizate atât de presa americană, cât și de CNN. Pompierii au intervenit de urgență.

Podul Key Bridge din Baltimore s-a prăbușit

Într-o noapte tragică pentru Statele Unite, unul dintre cele mai dramatice incidente rutiere a avut loc când un pod de 2,5 km s-a prăbușit aproape în întregime sub impactul unei

nave cu containere. Cu mai multe vehicule surprinse pe pod în momentul impactului, echipele de intervenție au fost rapid mobilizate pentru a căuta și salva cel puțin 20 de persoane căzute în apele învolburate.

Nava implicată în accident, cu o lungime impresionantă de 300 de metri cu destinația Colombo, Sri Lanka, a fost cuprinsă de flăcări după impact, însă miraculos, autoritățile au confirmat că toți membrii echipajului au fost salvați.

Citește și: Dezastrul previzibil de la Genova!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Conform informațiilor furnizate de presa americană, până la 20 de muncitori în construcții se aflau pe podul din Baltimore în momentul impactului devastator care a dus la prăbușirea acestuia. Incidentul tragic a provocat căderea în apă a cel puțin șapte vehicule, inclusiv unul de dimensiunile unui tractor cu remorcă, amplificând amploarea dezastrului și adâncind îngrijorările cu privire la numărul victimelor potențiale.

Echipele de intervenție, cu toate resursele disponibile, se mobilizează într-un efort susținut pentru a găsi și salva supraviețuitori, într-o operațiune de urgență de o amploare fără precedent.

20 de persoane sunt căutate în apele râului

Eforturile de salvare sunt în plină desfășurare în Baltimore, unde echipele de intervenție s-au mobilizat pentru a căuta cel puțin 20 de persoane presupuse că au căzut în apă în urma prăbușirii podului.

Condițiile dificile de îngheț și vizibilitatea redusă, accentuate de condițiile meteorologice nefavorabile, adaugă o complicație suplimentară în operațiunile de salvare, provocând îngrijorare printre autoritățile locale cu privire la șansele de găsire a supraviețuitorilor.

Nava cargo implicată în tragicul incident, cu o impresionantă lungime de 300 de metri și destinația spre Colombo, Sri Lanka, a fost grav afectată de coliziune și a luat foc. Cu toate acestea, autoritățile au confirmat că toți membrii echipajului au fost localizați și nu au fost raportați răniți în urma accidentului.

Citește și: Cel puțin un mort în urma prăbușirii unui pod în Grecia!

Podul Francis Scott Key, care traversa râul Patapsco și conecta portul din Baltimore cu autostrada interstatală 695, reprezintă o arteră vitală pentru transportul rutier în regiune. În special, podul era desemnat pentru camioanele care transportau materiale periculoase, fiind o rută alternativă în locul tunelurilor din Portul Baltimore și Fort McHenry, unde astfel de încărcături sunt interzise.

"Acesta este un pod foarte important. Este situat de-a lungul Autostrăzii 695, iar imaginile surprinse sunt suprarealiste. Nava de containere se ciocneşte de pod iar apoi foarte repede podul se prăbușește rupt în mai multe bucăți în apă", se arată într-un comunicat transmis de CNN.