Circulatia trenurilor a fost perturbata de defectarea unui macaz, la ora 08:20, in statia Constantin Brancoveanu. Din acest motiv, circulatia garniturilor nu s-a putut efectua optim pe Magistrala a 2-a.
Cei care s-au aflat miercuri dimineata in statii sau in trenurile de metrou sustin ca intreaga circulatie a fost blocata aproape o ora. Lipsa rabdarii, stresul ca intarzie la munca si nervii creati de imbulzeala celor care asteptau ca traficul sa revina la normal au facut ca intreaga situatie sa se transforme intr-un adevarat haos.
Cei de la Metrorex au trimis un comunicat de presa prin care au explicat situatia petrecuta in aceasta dimineata.
„Informam publicul ca astazi, 24.10.2018, la ora 08:20, in apropierea statiei de metrou Constantin Brancoveanu, s-a defectat un macaz.
Din fericire, nu au existat victime in urma acestui incident, desi, situatia ar fi putut denatura intr-un adevarat dezastru in cazul in care problema nu s-ar fi rezolvat rapid.
Recent, in urma testarii calitatii aerului bucurestean, s-a stabilit ca aerul de la metrou, in special din zona Magistralei 2 (intre Berceni si Pipera), este de 10 ori mai nociv decat limita prevazuta de lege. Astfel, concentratia de pulberi in suspensie (praf sub forma de firicele extreme de subtiri) masurata in aer este uriasa. Pe termen scurt, inhalarea acestor pulberi duce la inflamarea tesutului pumonar, insa, pe termen lung, acesta favorizeaza aparitia cancerului.
„Aceste pulberi, daca nu exista o ventilatie corespunzatoare, se depun la nivelul cailor aeriene inferioare si dau o reactie de aparare a organismului, care este, de fapt, o inflamati in arborele bronsic. Aceste pulberi au, in timp, prin cumulare, si un efect cancerigen. In cazul celor cu afectiuni respiratorii, efectele apar in cateva minute, dar in cazul oamenilor sanatosi, primele simptome e posibil sa apara in cativa ani, sau zeci de ani de expunere”, a explicat medicul pneumolog Florin Mihaltan, conform libertatea.ro.