Dezastrul bate la usa. Cum iti transformi casa intr-un adevarat buncar

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 23:16

Ne aflam, deja, dincolo de jumatatea toamnei calendaristice, iar iarna se apropie cu pasi repezi, la pachet cu viscol, temperaturi foarte scazute si un disconfort termic accentuat in propria locuinta.

Trebuie sa iei masuri in cel mai scurt timp, caci a nins, deja, pe arii extinse in aceasta toamna in Romania, iar in curand va ninge si in localitatea ta.

Mai ai doar cateva saptamani la dispozitie pentru a-ti transforma casa intr-un „buncar termic”, unde sa-ti fie mereu cald si unde sa domneasca o atmosfera primitoare.

Nu porni la „drum” intr-un mod haotic

Acoperisul este principalul element care iti poate transforma casa intr-o locuinta eficienta din punct de vedere termic si energetic.

Un acoperis de buna calitate te asigura ca toate celelalte lucrari menite sa creasca temperatura din interiorul locuintei pe timp de iarna nu isi pierd utilitatea. Unul dintre cele mai simple tipuri de acoperis este cel din tigla metalica.

Principalele calitati ale tiglei metalice sunt rezistenta, flexibilitatea, greutatea redusa, usurinta montajului si adaptabilitatea la orice tip de acoperis. In plus, tigla metalica nu necesita cheltuieli de intretinere, deoarece se autocurata, iar pe suprafata sa nu se formeaza muschi.


Spre exemplu, la Karatmetal gasesti tigla metalica garantata pentru o perioada de 50 de ani si poti afla parerea celor care au achizitionat deja un astfel de tip de acoperis, pentru a fi sigur ca faci o alegere buna.

„Blindeaza” peretii casei

Daca iti doresti o casa calduroasa pe timp de iarna, trebuie sa te gandesti si la termoizolare.
Insa timpul curge in defavoarea ta, asa ca trebuie sa incepi cu termoizolarea exterioara, deoarece temperaturile mai mici de 0 grade Celsius vor afecta tencuiala si ar face imposibila realizarea unei lucrari de buna calitate. Nu ignora nici posibilitatea termoizolarii interioare a locuintei, care va creste temperatura din interiorul casei cu pana la 5 grade Celsius si te va ajuta sa scapi de umezeala.

Cireasa de pe tort: o centrala termica pe gaz

In Romania, centrala termica pe baza de gaz metan este cea mai profitabila, deoarece pretul gazului s-a mentinut relativ constant pana acum
si este foarte accesibil pentru buzunarele romanilor.

Cu timpul îţi vei amortiza investiţia, deoarece facturile tale vor fi mult mai mici pe timpul iernii, iar casa va fi incalzita uniform, indiferent de numarul camerelor sau de etaj.

Trebuie sa fii, insa, atent la dimensiunile locuintei tale si sa nu te avanti catre centralele termice de mare putere daca locuinta ta are dimensiuni modeste. Consulta un specialist inainte de a achizitiona centrala termica, pentru a nu ajunge in situatia ca investitia ta sa devina, de fapt, una paguboasa odata cu trecerea timpului.


Foto: pixabay.com

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”