Potrivit Agerpres, Curtea de Apel Bucuresti a demarat astazi dezbaterile finale in judecarea cazului Colectiv, in care au fost condamnate mai multe persoane, printre care si fostul edil al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, doi pompieri si patronii clubului Colectiv. Dezbaterile se vor desfasura pe durata a trei zile incapand cu data de azi.
Dezbateri finale in judecarea apelului din dosarul Colectiv
Instanta care se ocupa de judecarea apelului in cazul Colectiv a propus ca dosarul sa fie impartit in alte doua dosare, astfel incat intr-unul dintre dosare sa ramane cei pentru care se discuta schimbarea incadrarii juridice, fiind inclus si primarul Piedone.
Luni, 14 iunie 2021, cand au inceput dezbaterile in cazul Colectiv, instanta a transmis ca a schimbat incadrarea juridica pentru unii dintre cei condamnati din dosar.
„La Niță Daniela Ioana: instanța schimbă încadrarea doar pentru infracțiunea de distrugere sau sustragere de înscrisuri din instigare la această faptă în autorat.
Popescu Piedone, Iofciu Aurelia, Ganea Luminița, Moțoc Sandra Ramona și Radu Antonina si Matei: Privitor la acești inculpați instanța nu a căzut de acord cu privire la schimbarea de încadrare juridică. Astfel instanță va intra în complet de divergență.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Schimbarea incadrarii juridice a faptelor celor condamnati in Dosarul Colectiv a fost ridicata din oficiu, la 14 aprilie la proces, de către cei doi judecători care ce formau completul de judecata, Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan, ceea ce a atras nemulţumirea DNA, care a efectuat o cerere de recuzare a celor doi judecatori. Insa respectiva cerere de recuzare a fost respinsa de un alt complet.
La scurta vreme supravieţuitori ai incendiului din Colectiv si rude ale victimelor facut o reclamatie prin intermediul unei scrisoari deschise, decizia celor doi judecatori, susţinând ca modificarea incadrării juridice a faptelor inculpatilor ar duce la pedepse „mici şi nesemnificative, disproporţionate faţă de gravitatea faptelor comise şi a consecinţelor lor, lucru care ar arunca o umbră adâncă asupra întregului proces de justiţie din România”, potrivit romaniatv.net